V kariéře jste již získal osm titulů a řadu dalších úspěchů. Co pro vás ve srovnání s nimi znamená postup se Znojmem?
Samozřejmě na první titul v roce 2006 se Střešovicemi a další po velkých obratech mám výraznější vzpomínky, ale Znojmo je mé rodné město a jde o něco speciálního. I proto jsem se vrátil, abych florbalu pomohl nejen na hřišti. Nejdůležitější je pro mě vidět radost a zapálení ostatních kluků a to ve Znojmě bylo parádní. Postup do Superligy tedy stavím vedle titulů ze Superligy nebo bronzu z mistrovství světa.

Znojmu se dlouhodobě v play-off nedařilo. Letos jste ve finále přejeli Českou Lípu 3:0 na zápasy. Překvapilo vás to?
Celou sezonu jsme pracovali na tom, abychom se měli v závěrečných bojích o co opřít, ať už jde o psychiku nebo taktiku. Věděli jsme, co chceme hrát a věřili jsme tomu. V tom tkvěla naše síla. Byl jsem přesvědčený, že máme reálnou sílu větší než Česká Lípa.

Ilustrační foto.
Nechtěné řopíky? Ministerstvo je na Znojemsku prodává znovu. Za desítky tisíc

Zápasy v play-off ve Znojmě sledovala natřískaná hala a ve městě jste vyvolali malé šílenství. Asi příjemný pocit…
Určitě. Přišlo strašně moc lidí, kteří fandili. Kluci si to pak hrozně užívali. Lidé často chodí jen kvůli výsledkům, ale mám ohlasy, že se divákům líbila naše hra, to mě moc těší. Hráli jsme nebojácně, tlačili jsme se dopředu, předváděli jsme atraktivní florbal.

Jak vypadá vaše budoucnost ve Znojmě?
Důležitá otázka. Prvně to budeme probírat v klubu. V každém případě zůstane se Znojmem v nějakém spojení a budu oddílu pomáhat. Uvidíme, na jak moc úzké bázi bude spolupráce fungovat. Mám stále nějaké povinnosti ve Střešovicích, kde dělám asistenta trenéra, a samozřejmě v reprezentaci. Musím to se všemi probrat a pak se rozhodnu. Prioritu pro mě představuje rodina a pak reprezentace, která však funguje trochu jinak. Uvidíme, jak to půjde všechno skloubit. Letos to fungovalo a snad najdu dobrou cestu i dál.

V příští sezoně může dojít při zápase Znojma a Střešovic ke komické situaci, kdy za jeden tým vyběhnete na hřiště a v druhém budete dělat asistenta trenéra…
(Úsměv) Kluci v Tatranu se tomu už smáli. Počkám, jak se vše vyvrbí, ale zásadní problém v tom nevidím. Vždy jde o domluvu a jak ve Střešovicích, tak ve Znojmě, mám s vedením výborné vztahy. Při vzájemných zápasech bych však raději usedl na střídačku.

Máte chuť pokračovat v hraní na nejvyšší úrovni?
Chuť být na hřišti jsem měl vždy. Už dlouho mám však zdravotní problémy a kvůli trénování a dalším povinnostem nemám čas věnovat se sobě. Nemám ideální kondici a letos už to bylo na hraně. S jedním, nebo dokonce s žádným tréninkem v týdnu se ve vysokých soutěží moc dobře nehraje. V některých zápasech už jsem neměl, kde brát. Bylo by to o něčem jiném, pokud bych se do Znojma vrátil před deseti lety na vrcholu sil. Navíc jsem se letos zranil a měsíc a půl nehrál. Fyzička se velice těžko doháněla. I přes problémy mě těší, jakým způsobem jsem sezonu odehrál.

Ilustrační foto
Šnečí tempo budování dálnic? Hlavně kvůli zpožděnému územnímu plánu, tvrdí

Znojmo už v minulosti nejvyšší soutěž okusilo, vy jste už však hrál jinde. Láká vás obléknout znojemský dres v Superlize?
Lákadlo to samozřejmě je, i když prvotní cíl v podobě zahrát si za Znojmo už jsem si splnil. O tom, že zde odehraju celou sezonu, se mi ani nesnilo. Superliga je super, ale člověk musí být v nějaké kondici a jak jsem říkal, tak ta u mě není ideální.

Může Znojmo hrát v Superlize důstojnou roli?
Myslím, že za rok se mužstvo ohromně zvedlo. Byl jsem velmi spokojený, jak jsme fungovali v play-off. Pro mě je tedy spíš otázka, kdo z hráčů bude dál pokračovat. Pak se uvidí, jak moc bude třeba tým posílit. V mládežnických celcích teď nebude rok dva kde brát. Mladí, kteří na to mají, už za dospělé nastupují. Pokud vše zůstane při starém a podaří se třeba sehnat jednu posilu, tak věřím, že můžeme hrát důstojnou roli. Na první šestici to asi nebude, ale je zde mnoho mladých hráčů. Pokud se budou posouvat stejně jako letos, tak sílu Znojmo má.

Nedávno jste se stal součástí nového trenérského týmu u reprezentace. Co obnáší spolupráce se slavným finským koučem Petri Kettunenem, který národní tým nově povede jako hlavní trenér?
Jde o moje první ryze trenérské angažmá, v tom je to pro mě zajímavé. Superzajímavé pak je, že Petri Kettunen pro mě aktuálně představuje největšího odborníka na florbal. Už jsme spolu dlouze debatovali a má spoustu nových poznatků, které pak můžu předávat třeba ve Znojmě. Samozřejmě se těším i na práci s kluky z reprezentace, protože skoro všechny dobře znám a s některými jsem hrál přímo v jedné pětce. Těším se teď do Finska, kde v příjemné atmosféře zakončíme sezonu. (Česká reprezentace dnes startuje turnaj Euro Floorball Tour v Turku – pozn. red)

Déšť. Ilustrační foto.
Pršet bude dál. Počasí se zlepší až o víkendu