Češky v repríze závěrečného zápasu kvalifikace mistrovství Evropy, v němž v červnu o jediný gól přišly o postup na šampionát, vstřelily v 27. sekundě úvodní branku, ale pak většinu první půle vedl soupeř. Polky si vypracovaly až pětigólový náskok a do kabin šly s vedením 14:11.

V druhé půli nejprve Polky znovu odskočily na rozdíl pěti gólů, poslední desetiminutovka ale patřila českému výběru, který neustále snižoval. V dramatickém závěru domácí hráčky vyrovnaly a v čase 59:14 se dokonce podruhé v utkání ujaly vedení. Soupeřky však při hře bez brankářky na poslední chvíli vyrovnaly.

"Je to zasloužená remíza, i když pro nás s trpkým nádechem. Gól v předposlední sekundě samozřejmě mrzí, ale po tom průběhu je i ta remíza pro nás vlastně vítězství," řekl v tiskové zprávě asistent trenéra Jan Bělka. Ten v Chebu zastupuje hlavního kouče Jana Bašného, který má klubové povinnosti ve Francii.

"Nakonec jsem maximálně spokojený, protože po první půli, v níž jsme měli hluchá místa, hráčky po přestávce předvedly velké nasazení, skvělou bojovnost a na maximum plnily to, co jsme si o pauze řekli," dodal Bělka.

Český celek v Chebu zahájil novou sezonu a přípravu na listopadovou úvodní část kvalifikace mistrovství světa. Až na Martinu Crhovou hrají na západě Čech jen hráčky z české ligy.

"Na začátku utkání jsme se hledaly, protože je v týmu hodně nových děvčat. Ale pak do toho i ty nové šláply a závěr zápasu už byl dobrý. Pomohlo nám také to, že Polky přijely až moc sebevědomé a myslely si, že lehce vyhrají," doplnila nejlepší česká střelkyně Romana Chrenková.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česká republika - Polsko 25:25 (11:14)
Branky ČR:
Chrenková 7/5, Crhová 5, Marčíková 4, Malá a Jeřábková po 3, Keclíková, Kubáčková a Adámková po 1.
Nejvíce branek Polska: Grzybová 5/3, Niedžwiedžová, Gegaová a Zychová po 4. Sedmimetrové hody: 6/5 - 4/4. Diváci: 300.