Tým se sešel v neděli večer v Luhačovicích. "Hlavním cílem je zapracování nových hráček do našeho systému hry. Dlouho jsme nehráli, tým se neustále obměňuje a vyvíjí. Ve Slovinsku budeme hrát s těmito novými hráčkami a ověříme si v ostrém zápase to, do čeho se je budeme snažit zapojit," řekl Bašný.

"Potřebovali jsme vidět, jestli s novými hráčkami můžeme počítat už v hodně blízké budoucnosti - tím myslím mistrovství Evropy. Nebo jestli se do týmu naplno zapojí až příští sezonu. Jinak je to klasický první sraz po delší pauze. Ověříme si fyzickou kondici a herní formu hráček při startu sezony," dodal český trenér.

Na první reprezentační akci v sezoně pozval čtveřici nových hráček Michaelu Konečnou, Dominiku Zachovou, Petru Kudláčkovou a Veroniku Galuškovou. V týmu naopak chybí zkušená brankářka Barbora Raníková, která pravděpodobně už nebude startovat ani na Euru. Bašný má k dispozici 21 hráček a před odjezdem do Slovinska sníží počet na sedmnáct jmen.

Po dvojzápase se Slovinskem čeká reprezentantky na konci listopadu silně obsazený turnaj v Chebu, kterého se zúčastní vedle českého výběru týmy Norska, Srbska a Rakouska. Poté už Češky odcestují do Švédska, v základní skupině mistrovství Evropy se utkají s Černou Horou, Maďarskem a Dánskem.