Akce nazvaná SurGal Clinic Grand Finále Czech PGA Tour Kaskáda 2014 je dotována částkou 600 tisíc korun a vítěz získá 113.400. Příhoda má po osmi turnajích na kontě 233.525 korun, druhý Nizozemec Sven Maurits jen o 20 tisíc a Lukáš Tintěra na třetím místě o 23 tisíc méně. V dosahu je také Stanislav Matuš.

"Cíl pro finále je jasný. Vyhrát turnaj i celou sérii, která je prestižní," řekl na tiskové konferenci Příhoda a pochvaloval si letošní zlepšení celé tour. "Zlepšila se o sto procent a nadále se zlepšuje. Doufám, že v tom budou pokračovat."

Na Kaskádě nebude chybět ani bývalý desetibojařský olympijský vítěz Roman Šebrle, který letos absolvuje první golfovou sezonu. Hendikep už dostal na nulu. "To jsem chtěl a celkově jsem spokojený. Do konce roku bych se chtěl ještě zlepšit, abych mohl přestoupit ke kolegům a mohl mít příští rok vyšší cíle," řekl Šebrle.

Turnaje Czech PGA Tour letos poprvé připravovala agentura Czech One, která má do budoucna plány spolupracovat se španělsko-portugalskou zimní Gecko Tour. Turnaje v Česku na přelomu dubna a května 2015 tak asi budou společné.

Czech PGA Tour by příští rok měla mít dvanáct turnajů a dotace se budou znovu pohybovat okolo 400 až 500 tisíc korun. "Z některého uděláme po vzoru majoru akci s vyšší dotací a možná až na čtyři (hrací) dny," řekl Pavel Krenk, jednatel Czech One.

"Dlouhodobým cílem je stát se, nadsazeně řečeno, celoroční kvalifikační školou pro dvě nejvyšší série v Evropě. K tomu se snažíme zapojit do projektu okolní země a chceme lepší úpravu hřiště," řekl Alan Babický, nový generální komisař Czech PGA Tour.