„Jela jsem na doraz, ale nejsem vyšťavená. To je dobré znamení do příštího olympijského roku. Velký příslib," řekla spokojeně brněnská rodačka.

Máte v letošní sezoně evropské zlato a evropské stříbro. Je to sezona snů?
Jsem strašně šťastná. Hlavně proto, že mám stříbro rok před olympiádou a při kvalifikaci je konkurence strašně velká. Už to, že jsem postoupila do finále A, byl pro mě velký úspěch a možná ze mě spadla nervozita.

Potěšilo vás, že jste dojela těsně za největší favoritkou Australankou Kimberley Crowovou?
Ani jsem nepomýšlela na to, že bych ji periferně viděla a nakonec ode mě nebyla tak daleko. Jsem z toho překvapená.

Fyzicky jste se v závodě se cítila dobře, když jste v závěru ještě měla síly na zrychlení?
Jela jsem na doraz, ale nejsem vyšťavená. To je dobré znamení do příštího olympijského roku, velký příslib. Vidím, jak se mi forma zlepšuje.

Hlídala jste si soupeřky?
Snažila jsem se soustředit spíš na sebe. Byla jsem ve druhé dráze a favoritky jsem měla po pravé straně. Člověk má jen malinkou chvíli na zkontrolování, když se otočí. Takže se mi ostatní holky špatně odhadovaly.

Letos jste se ve Francii připravovala na závodním kempu padesát kilometrů od Aiguebelette. Pomohla vám zkušenost z tamního prostředí?
Pro mě dělá hodně, když jedu v prostředí, které se mi líbí. Atmosféra byla skvělá. Aiguebelette znám a nemusela jsem se rozkoukávat.

Doufala jste v až tak úspěšnou sezonu?
Spíš jsem byla skeptická po minulé sezoně, kdy jsem trénovala, co to šlo. Měla jsem zranění, ale překonávala jsem ho. Letos však vydrželo zdraví a doufala jsem v úspěch.

PETR MUSIL