Pátý pár z olympijského Londýna Kolocová, Sluková vstoupil do turnaje porážkou 1:2 s americkou dvojicí Summer Rossová, Brittany Hochevarová. V odpoledním duelu nasazené šestky zdolaly 2:0 kanadské soupeřky Heather Bansleyovou a Elizabeth Maloneyovou a patří jim třetí postupové místo v tabulce.

"Vstup do prvního turnaje sezony nebyl ani trochu podle našich představ. S Američankami jsme prohrály po velmi nepřesvědčivém, možná trochu nervózním a celkově dost nepovedeném výkonu," uvedly české volejbalistky na facebooku.

Do druhého zápasu šly s tím, že se musí zlepšit ve všem. "Především na útoku a servisu. To se naštěstí povedlo." Na závěr skupiny je čekají Španělky Liliana a Elsa Baquerizová, které úvodní dva zápasy vyhrály.

Bonnerová s Hermannovou na úvod podlehly 0:2 devátému nasazenému páru Talita, Limaová z Brazílie, na což poté zareagovaly vítězstvím bez ztráty sady nad domácími turnajovými devítkami Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan.

Závěrečné zápasy ve skupinách jsou na programu v pátek.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu ve Fu-čou (Čína):

Ženy:

Skupina F: Rossová, Hochevarová (27-USA) - Kolocová, Sluková (6-ČR) 2:1 (24, -18, 12), Kolocová, Sluková - Bansleyová, Maloneyová (22-Kan.) 2:0 (17, 18).
Skupina H: Talita, Limaová (9-Braz.) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:0 (13, 20), Bonnerová, Hermannová - Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan (8-Čína) 2:0 (16, 19).