Už to bude rok, kdy se rozpadlo populární duo Kiki a Maki… Zatímco Sluková téměř okamžitě zahájila novou éru své kariéry s Barborou Hermannovou, Kolocová sezonu odstartovala až v dubnu. Nyní bojovaly oba české páry bok po boku. Na Kontinentálním poháru ve Stavangeru hraném daviscupovým způsobem získaly bronzové medaile. Tím si Sluková s Hermanovou udržely šanci startovat na olympiádě v Riu. Smíření? Kolocová o jejich vztahu hovořit nechce…

Kristýno, znamená výsledek, že také bojujete o účast na olympiádě?
Bohužel ne. Nesplňujeme ani základní kritérium, tedy účast na dvanácti společných turnajích. Takže se nás kvalifikace do Ria přímo netýká.

Jak probíhá sehrávání s novou parťačkou?
Míša je učenlivá, rychle se zlepšuje. Navíc je fajn holka, má zájem hrát a trénovat. Ono je dnes opravdu těžké sehnat někoho, kdo bude sportu dávat sto procent. Ze začátku jsem nevěděla, zda byl výběr mé nové spoluhráčky správný. Nyní jsem nadšená. Je ale potřeba hodně pracovat.

Na čem konkrétně?
Na všem. Musíme nabrat zkušenosti, potřebujeme se vyhrát. U Míši je vidět, že některé balony zahraje spíše šestkově. Je znát přechod, nemá s beachvolejbalem takovou zkušenost. Na druhou stranu nikdo nečekal, že tomu bude jinak. Já jsem po operaci ramene, tři čtvrtě roku jsem pořádně netrénovala. Cítím obrovské rezervy.

Co říkáte výsledkům?
Jsou nad očekávání. Zvítězily jsme na jedné akci v Česku. Podařilo se nám postoupit po vyhrané kvalifikaci na turnaj kategorie Open i Grand Slam. Předvedly jsme, že jsme schopné vyrovnaně bojovat s týmy, které jsou v plážovém volejbale hodně zkušené.

Jak hodnotíte Kontinentální pohár?
Třetí místo je hezké. Konkurence byla obrovská. Kdybychom vypadly už v prvním kole se Slovenkami, nešlo by o ostudu. Na druhou stranu se dal turnaj i vyhrát, takže je výsledek svým způsobem škoda.

Bylo pro vás speciální být ve stejném družstvu s bývalou spoluhráčkou?
Ne. Každá jsme zároveň hrály ve svém týmu. To, že jsme obě reprezentovaly Česko, je pravda. O přímé sjednocení ale nešlo.

Zvažovaly jste nabídku na start v Kontinentálním poháru?
Byly jsme oslovené volejbalovým svazem jako číslo dvě. Jelikož jsme reprezentantky a myšlenka dostat tým na olympiádu je dobrá, rozhodly jsme se nabídku přijmout. Chtěly jsme ostatní potrápit, sebrat jim hodně sil a vyhrát. Hrály jsme naplno.

Už se těšíte do Prahy?
Ano, jde pro nás o skvělou příležitost zahrát si kvalitní turnaj. Usilujeme především o světové body. Věříme si na výborné umístění.

Kam řadíte Mistrovství střední Evropy?
Na úroveň mistrovství republiky. Určitě bude patřit k největším turnajům na tuzemské scéně. Zahrát si na domácí půdě je vždycky skvělé.