Cyklistická WorldTour začíná už dnes v Austrálii. Na startu bude i domácí tým Orica-BikeExchange, ve kterém bude v nadcházející sezoně působit i Kreuziger. Ten však u protinožců na podniku Tour Down Under nepojede.

Na start se postaví „zámořská část" týmu. Český závodník je momentálně ve Španělsku, kde absolvuje kondiční soustředění.

Čtěte také: Königa čeká role lídra: Pódium na Grand Tour? To je můj sen a cíl

Třicetiletý cyklista se do Olive přesunul z Kanárských ostrovů, kde byl s rodinou na dovolené a pokračoval s lehkou individuální přípravou z domova. „Potřeboval jsem se rozjezdit, abych na soustředění úplně netrpěl. Předtím jsem trénoval deset dní na horském kole a v posilovně, ale na silnici to tak úplně nešlo, protože počasí v Čechách to prostě neumožnilo," připomněl prosincový program Kreuziger.

Ostrý start přípravy se ale rodákovi z Moravské Třebové posunul a zdramatizoval. Po příletu do Španělska nastaly nemilé komplikace: „Byl jsem bez kola i kufrů," hořce se usmál Kreuziger. „Ale teď už je vše v pořádku a mám za sebou první čtyřdenní, velice kvalitní, tréninkový blok."

Týmovou spolupráci si pochvaluje

Po podzimním teambuildingu v Itálii a Švýcarsku se Kreuziger připravoval většinou sám. Týmovou spolupráci si proto pochvaluje. „Je fajn být zase v partě a užívat si to s nimi," potvrzuje, byť pomyslně strádá při náročném programu.

„Tréninky jsou hodně dlouhé," prozradil. „Začínáme pracovat na síle a intenzitě. Budeme zde do třiadvacátého ledna a chci programu s týmem maximálně využít. Trénink ve skupině, posilovny, kvalitní rehabilitace. Tělo sice dostane zabrat, ale zároveň správně regeneruje. Ačkoliv se to nezdá, první závody se blíží."

Nepřehlédněte: Šimůnek má po pádu potíže s krční páteří, upadal do bezvědomí

Příprava? Jízda za motorkou

Koncem ledna začne bývalý juniorský mistr světa ladit formu. „Z Olive se vracím znovu na Kanárské ostrovy, kam za mnou přijede i trenér, a budeme se už zaměřovat na rychlost. Je to ještě daleko, ale připravovat se budu třeba jízdou za motorkou. Znovu by tam měli být se mnou i bikeři v čele s Jardou Kulhavým," těší se Kreuziger.

A potom už přijde první start v sezoně. Od 23. do 26. února pojede třetí závod WorldTour v Abú Dhabí. „Bude to první závod, na který se pochopitelně hodně těším," netají Kreuziger. „Ale bude opět sloužit hlavně k rozjetí a k tomu dostat do nohou další kilometry, abych byl připraven na hlavní závody sezony," nastiňuje i svůj prvořadý plán pro závod.