"Musejí být logičtější a přestat vytvářet chaos a turbulence v cyklistice," uvedl majitel stáje Tinkoff-Saxo pro server Cyclingnews po oznámení UCI a Světové antidopingové agentury (WADA), že stáhly své odvolání ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu v Lausanne a již nebudou usilovat o Kreuzigerovo potrestání.

Český jezdec se po dvouletém boji zbavil podezření z dopingu, které na něm ulpělo poté, co ho UCI informovala o podezřelých hodnotách v jeho biologickém pasu z let 2011 a 2012.

Kreuziger dokonce nemohl jistý čas závodit, i když tento zákaz neměl oporu v pravidlech. Tiňkov, jenž bývá hodně slyšet, proto vzkazuje: Unie prý potřebuje důkladnou transformaci.

"Nemám slov," napsal Tiňkov v první reakci na twitter. "Tady mu říkám, že vyhrajeme," připsal ke společné fotografii s šéfem UCI Brianem Cooksonem, který loni uvedl, že Kreuzigerův biologický pas vykazuje velmi závažné anomálie.

"Mám velkou radost kvůli Romanovi a jeho ženě, protože to pro ně nebylo lehké období. A těším se, že ho uvidím v naší sestavě na Tour de France, i když o tom teprve rozhodnou naši sportovní ředitelé," uvedl Tiňkov.

Před rokem Kreuziger právě kvůli kauze s biologickým pasem přišel o možnost obhajovat na Tour páté místo z roku 2013.