König, jenž absolvuje svou první sezonu ve Sky, jel letos oba předešlé závody z trojice Grand Tours Giro d'Italia i Tour de France. Na Giru skončil celkově šestý, na Tour patřil do sestavy, která Froomeovi dopomohla k jeho druhému celkovému triumfu. Dalším hlavním bodem Königova kalendáře tak bude zářijové mistrovství světa v USA.

Froome se naproti tomu pokusí napodobit Francouze Jacquesa Anquetila (1963) a Bernarda Hinaulta (1978), jimž se podařilo opanovat Tour i Vueltu v jednom roce. A má k tomu i slibné předpoklady. Při všech dosavadních startech se vešel do prvního kvarteta: loni dojel druhý a zopakoval tak svůj nejlepší výsledek z roku 2011, v roce 2012 byl čtvrtý.

"Mám z tohoto závodu spoustu krásných vzpomínek, takže mě moc těší, že se na něj zase vrátím. Po Tour jsem si dopřál trochu odpočinku a nyní už jsem připravený na další výzvu," uvedl Froome v týmovém prohlášení. "Bude to těžké a jde o závody na kolech, takže se může stát cokoliv, ale máme excelentní tým a už vyhlížíme start," doplnil.

V jeho podpůrném týmu pro Vueltu budou Geraint Thomas, Nicolas Roche, Sergio Henao, Mikel Nieve, Vasil Kirijenko, Christian Knees, Ian Boswell a Salvatore Puccio. Závod začne sobotní časovkou družstev.