"V pátek večer jsem měl zvýšenou teplotu a žaludeční problémy. Od páteční snídaně jsem skoro nic nesnědl, takže mi logicky chyběla síla," vysvětlil Kreuziger na svém webu, proč odstoupil. "Asi jsem chytil nějaký virus, jak jsme dlouho trénovali v teple a teď závodíme v poměrně chladném počasí. Podobné problémy tady má víc lidí," pokračoval.

Byl prý domluvený s lékařem i sportovním ředitelem stáje Saxobank, že dnešní etapu jen zkusí. "Říkali, že je lepší nedokončit a být fit na další závody. Odstoupil jsem před těmi kopci v závěru. Byl jsem strašně zesláblý a dál to nešlo," dodal.

Odstoupení ho mrzelo, protože cítil, že měl šanci na lepší umístění. Po dvou odjetých etapách ztrácel na lídra jen minutu a 17 vteřin. "Tenhle závod ale pro mě určitě nebyl tím nejdůležitějším v sezoně, moje hlavní cíle jsou jinde," dodal.

Dalším startem by pro Kreuzigera měl být příští víkend dvoudenní etapový závod Haut Var ve Francii.

Cyklistický závod Kolem Středozemního moře - 4. etapa (145 km):

1. Peraud (Fr.) 3:33:12, 2. Reda (It.) -19, 3. Mollema (Niz.) -24, 4. Geniez (Fr.) -27, 5. Montaguti (It.) -31, 6. Lövkvist (Švéd.) -35, …Kreuziger (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí: 1. Monfort (Belg.) 7:32:16, 2. Boom (Niz.) -1, 3. Lövkvist, 4. Peraud oba -2, 5. Roche (Ir.) -22, 6. Reda -26.