"Odjíždím s cílem předvést top výkon. Věřím, že pokud se to povede, bude to stačit na medaili. Jen se neodvážím tvrdit na jakou," řekl Prskavec novinářům v hale kbelského vojenského letiště, kde v neděli večer nastoupil s dalšími devíti olympioniky do speciálu směr Rio.

"Nervozitu zatím necítím, naopak se hrozně těším, protože speciálem jsem ještě neletěl a prý je to velká věc, tak jsem zvědavý," dodal třiadvacetiletý rodák z Mělníku.

Ačkoli závodí až 7. srpna, do Ria odletěl s předstihem, aby si zvykl na časový posun a jiné podmínky. "Měl jsem tam už tři tréninkové kempy a vím, že mi vždy zabralo týden, než jsem se dostatečně aklimatizoval. Proto letím takhle brzo a věřím, že do začátku srpna budu v pohodě," vysvětlil.

Zvědavý byl na to, jak se Brazilci vypořádali s problémy v olympijské vesnici, které už hlásí první sportovci v dějišti her. "Zaznamenal jsem, že s vesnicí měli problém Australané, dokonce někteří kluci z našeho sportu. Ale ještě jsem to neviděl, tak nemohu soudit. Já věřím, že náš barák bude naprosto v pořádku," prohlásil Prskavec.

Nemohl se dočkat

Odletu se už nemohl dočkat, proto na sociálních sítích alespoň sledoval první obrázky z vesnice. "Hlavně ta jídelna vypadá obrovská. A co vím, tak vir zika by ve vesnici neměl být určitě, vykuřovali to tam. Všechno snad bude v pořádku," dodal.

Je rád, že se v olympijské vesnici potká i s ruskými sportovci, ačkoli hrozilo, že Mezinárodní olympijský výbor vyloučí z her celou ruskou výpravu. Nakonec však MOV nechal rozhodnutí na federacích jednotlivých sportů.

"Já s tímhle rozhodnutím jsem ztotožněný. Trestat někoho za něco, co nemusel udělat, by bylo špatně. Když si to představím na sobě, že by mě vyloučili kvůli tomu, že český tým dopuje a já ne, to by bylo hrozné. Zkazili by mi tím sny," prohlásil Prskavec.