To ovšem neznamená, že si v závěru uplynulého roku od kola odpočinul. „Připravoval jsem se přes svátky na tyto dva svěťáky. Byl jsem rád, že nemusím závodit a mám čas na trénink, takže jsem ho využil naplno, volno jsem měl pouze 24. a 25. prosince. Dělám však práci, která mě baví a naplňuje, proto nemám pocit, že si od ní potřebuji odpočinout. Navíc jsem trénoval doma, což je příjemné,“ řekl Bábek.

Hokejový brankář Karel Vejmelka.
Návrat Čiliaka? Vzkaz pro Vejmelku, že mu nevěří, říká Koreis. Ten mu důvěřuje

Na vánočních svátcích si užívá především společné chvíle s nejbližšími. „Podle toho vypadalo i moje pojetí svátků. Ne že bych nikomu nic nedal, ale víc než nákupy a následné předávání dárků jsem si užíval vánoční atmosféru,“ uvedl jedenatřicetiletý cyklista.

V pátek startuje v týmovém sprintu s parťáky z brněnské Dukly Pavlem Kelemenem a Robinem Wagnerem. Bábek v sobotu nastoupí ještě do keirinu, jeho kolegové v neděli do sprintu jednotlivců. „Samozřejmě mám nejvyšší cíle, avšak keirin je vždy velmi nevyzpytatelný. I tak chci medaili. V týmovém sprintu budu rád za výsledek do pátého místa,“ prohlásil bronzový muž v keirinu z mistrovství světa před dvěma lety.

Pavel Eismann (červená).
Do útoku. Zbrojovka zrychluje přechod i mění rozestavení

Kvalifikace pro olympijské hry v Tokiu 2020 se zvolna blíží do poloviny, vyvrcholí příští rok mistrovstvím světa v Berlíně. „Samozřejmě už je cítit odlišná, poněkud napjatější a vyhrocenější atmosféra na sportovišti, ale trochu i v týmu. To je normální a profesionální sportovec se s tím musí vyrovnat. Přijímám to jako výzvu,“ dodal Bábek.