„Na střední spojce je větší zodpovědnost, protože musím se spoluhráči více komunikovat, přemýšlet nad tím, jak budeme hrát, takže je to pro mě trochu složitější a jiná role než na křídle," říká univerzál Jan Blecha.

Čtěte také: Dostane Sparta za Dočkala 230 milionů? Oživila jednání s čínským klubem

Ve druhém poločase se kolem vás točilo hodně hráčů na spojkách. Nedělá vám problém hrát každou chvíli s někým jiným?
Musím říct, že už jsem si na tohle zvykl.

Michal Tonar, který původně neměl nastoupit, měl od trenéra zákaz střílet…
Nevím, na čem oni dva byli domluvení. Každopádně jsme to na něj dohrávat nechtěli, ale nastaly situace, kdy do toho musel jít.

Dá se utkání s Frýdkem označit za pohodový zápas?
Neřekl bych. Důležité bylo, že jsme do utkání dobře vstoupili a pokračovali jsme v nastaveném tempu i na začátku druhého poločasu.

Čím je pro vás Frýdek-Místek nepříjemný?
Jednoznačně hrou spojek, které mají 100 kilo, což je oproti většině z nás 20 kilo rozdíl. Necháme se zatlačit, jim se snadno střílí a pak dostáváme branky. Takže je to určitě váhová a výšková převaha.

Na to je receptem více pohybu?
Přesně tak. Snažili jsme se obranu více rozhýbat a dostat protihráče na naše spojky. Dohrávali jsme to do pivota a do křídel, byly tam i nějaké proskoky. Takže si myslím, že jsme zápas zvládli výborně.

Vedli jste 10:6, ale Frýdek snížil na rozdíl jedné branky a ještě jste šli do oslabení. Co se v té chvíli honí hlavou?¨
Frýdek změnil obranu a začal stahovat skóre. Řekli jsem si, že začneme hrát něco jiného a podařilo se nám je přehrát, z čehož pramenily góly, a to nás uklidnilo.

Zlomový moment přišel od 10. minuty druhé půle nebo už v prvním poločase?
Začátek druhého poločasu. Věděli jsme, že do toho půjdou po hlavě, protože prohrávali o šest branek a neměli co ztratit. Podařilo se nám navýšit náskok a v klidu jsme to dohráli.

V sobotu vás čekají třetí Lovosice. Venku se vám nedaří, tak s čím půjdete do zápasu?
Rozhodující faktor bude to, jak se nám podaří uhlídat Jirku Motla, který teď hraje ve fantastické formě. Nevím, jak jsou na tom zranění Bouček a Klimt. Nicméně se na utkání pokusíme co nejlépe připravit a přivézt z Lovosic body.

Nepřehlédněte: Dvanáct set zápasů? Víc těší vítězství, říká Kadlec. Dosáhne na rekord?