Základem úspěchu byl vynikající výkon plzeňského brankáře Jana Štochla. „Honza držel vysokou laťku po celé utkání, ale měl tam důležité zákroky, když chytil střelu pivota a následnou dorážku. Díky tomu jsme mohli jít do vedení o šest gólů a zápas byl rozhodnutý," chválil trenér Plzně Martin Šetlík.

Utkání se lámalo v polovině druhého poločasu, kdy Talent za nerozhodného stavu 16:16 utekl soupeři na 19:16. Od té doby náskok domácích narůstal až na šest branek. I díky Štochlovi nedopustili domácí drama 
a na konci utkání svítilo na tabuli 29:24.

„Obrana fungovala velmi dobře, jen mě mrzí, že jsme dostali hodně gólů od Jirky Motla, na kterého jsem hráče upozorňoval, ale přesto nám ty branky dal," mrzelo Šetlíka.

Psychická únava byla znát

Motl nastřílel devět branek. Čtyřikrát se trefil David Bičiště, který do Lovosic přišel před sezonou z Plzně.

Podle trenéra jde o důležité vítězství za dva body. „Potřebovali jsme se dostat z takové deky po Poháru EHF, protože psychická únava byla začátkem týdne na hráčích znát. Navíc dva týdny se věnujeme novým prvkům a byla potřeba si je v utkání ověřit, že to je cesta, kterou se chceme ubírat," uvedl Šetlík.

Pro Talent jsou Lovosice oblíbeným soupeřem. „Je pravda, že na Lovosice si kluci věří. Je škoda, že jsme s takovým sebevědomím nenastoupili do Poháru EHF," dodal kouč Talentu. Už v pátek čeká šampiona extraligy zápas devátého kola v Karviné.

Talent Plzeň - Lovosice 29:24Poločas: 13:12. Sedmičky: 2/1:2/2. Vyloučení: 4:3. ŽK:4:3. Diváci: 920.
Sestava Talentu: Štochl – Šindelář 5, Fořt, J. Tonar 3, M. Tonar 5/1, Poloz 5, Vinkelhöfer 1, Mitić 2, Šíra 2, Blecha 1, Šafránek 4, Ivančev 1.