Hned úvodní sada ukázala sílu tureckého výběru. Prostějov začal nervózně a s velkým respektem. Maleševičová zkazila už úvodní podání. Od této chvíle patřila palubovka výhradně hostům. Agelky hrály nevýrazně a především se potápěly vlastními chybami. Za stavu 10:3 pro Istanbul si vzal domácí kouč oddechový čas, ale ani ten nepomohl. Naopak Fenerbahce se dostalo do patnáctibodového odstupu. Mírný zvrat přišel až s nástupem Barbory Gambové, která zachraňovala hanáckou čest. Prostějov tak hlavně díky ní, podlehl „jen" 25:11.

„Gambová už po druhé nastoupila jako střídající hráčka. Je vidět, že ke hře přistupuje výborně. Nepřipouští si příliš velkou zodpovědnost. Je v ní talent a už nyní můžu říct, že dostane více příležitostí v dalších zápasech," pochválil jednu ze svých svěřenkyň trenér Prostějova Miroslav Čada.

Druhá sada však přinesla úplně jiný pohled na palubovku Sportcentra DDM. Domácí hráčky se vypracovaly okamžitě do dvou bodového vedení, a to si díky Steenbergen dlouho držely. Turkyně srovnaly na 5:5, ale Vincourová svůj celek opět odprostila. Hanačkám se v této fázi povedlo odskočit až na 10:6 a i hosté museli sáhnout po oddechovém čase. Fenerbahce poté pomalu ale jistě své manko mazalo. Obě družstva se v závěru chvíli přetahovala o vedení, ale zkušenosti favorita převážily.

„Bylo vidět, že na začátku jsme byly hodně nervózní. Nedržely jsme se taktiky, kterou nám určil trenér, což je škoda. Ve druhém setu jsme hrály uvolněněji. Hru jsme si užívaly, ale nestačilo to. Nyní musíme čekat na naši druhou šanci," řekla po zápase prostějovská hráčka Katie Carterová.

Prostějov pokulhával především v útoku

Třetí set pak byl pro Agelky také konečným. Nedokázaly navázat na dobrou hru z toho předcházejícího a rychle prohrávaly. Vlastní chyby na servise a mnoho zbytečných autů brzy stanovilo stav 3:8. Navíc se na podání postavila Korejka Kim, která svým výborným servisem Hanačky přímo sestřelovala. Podobně výbornou hru představovala v zadním útoku.

„Jsem velmi spokojený, neboť se nám podařilo zvítězit 3:0 a přesně to jsme chtěli. Vyšel nám vstup do utkání a celý zahajovací set, potom přišly určité potíže i díky zlepšení soupeře na přihrávce. Slabší pasáž jsme ale překonali, zápas jsme měli celkově ve své moci a dobrým výkonem dospěli k hladké výhře, z čehož mám radost," usmíval se po utkání trenér Fenerbahce Marcello Abbondanza.

Před kvalitou soupeře se sklonil také Miroslav Čada: „Na družstvo v takovém hráčském složení jsme prostě neměli. Ohromně silný Istanbul byl nad naše herní možnosti. Přesto jsme proti jasnému favoritovi letošního CEV Cupu nastoupili s až zbytečně velkým respektem a nedokázali se mu vyrovnat především v útoku, kde hosté dominovali. Jejich ofenzivní převaha byla hlavním důvodem naší hladké porážky."

Pohár CEV volejbalistek - čtvrtfinále, první zápas:

Agel Prostějov - Fenerbahce Istanbul 0:3 (-11, -21, -15)
Rozhodčí: Szabó (Maď.), Harizanov (Bul.). Čas: 65 minut. Diváci: 1300.

Sestava a body Prostějova: Kossányiová 4, Carterová 9, Steenbergenová 6, Maleševičová, Borovinšeková 6, Vincourová 2, libero Jášová - Gambová 5, Soaresová, Růžičková, Hutinská. Trenér: Čada.