Mrzelo ho však, že ze zlatého místa odsunul právě Tunku. "Škoda, že jsem nejel o setinu pomaleji, byly bychom na tom nejvyšším stupni oba, to by bylo nádherný," zasnil se. S Tunkou se totiž připravoval právě na Rio. "Hnal mě celou olympijskou přípravu, takže to by se mi strašně líbilo a bylo by to poděkování. Takhle jsem ho zařízl a nebude chtít se mnou trénovat," řekl Prskavec s úsměvem.

Ze své finálové jízdy byl doslova nadšený. "Byl jsem po kvalifikaci úplně hotovej," přiznal únavu po olympijských oslavách. Říkal si, že jestli bude trať stejně náročná, tak nedojede. Tolik ho bolely ruce. "Ale oni postavili technickou trať, která se mi hrozně líbila. Jel jsem dobře až do konce, a když jsem šťouchnul, nebylo na co čekat. Musel jsem to pustit," řekl.

Riskoval snad víc než obvykle, kdy jezdí kolem branek nejtěsnější možnou stopu. "Asi jo, ale riskoval jsem v Troji, kde to znám jak svý boty," upozornil. "Takže ta jistota byla o to větší. Dneska jsem měl při té jízdě pocit, že to prostě vyjde, a dotlačil jsem to tam. Ale po tom 'tréninku' to fakt nechápu. Divím se, že jsem to vydržel," podotkl nevěřícně.

Upletl si na sebe bič

Cítil zodpovědnost coby olympijský medailista, ale jízdu si tentokrát užil bez stresu. I proto, že kolem trati se tísnily tisíce lidí a fandily mu dokonce ještě před jízdou. "Když jsem tam vjel, tak to byl velkej hukot. Říkal jsem si, že pojedu pro lidi. Jel jsem uvolněnou jízdu jako v tréninku, akorát mě hnali lidi. Jelo se mi pěkně a všechno jsem vnímal, hrozně se mi to líbilo," popsal pocity.

Už po semifinále jej lidé kolem kanálu zastavovali a chtěli se s ním vyfotit či získat podpis. Prskavec to ale musel utnout. "Protože bych nestihl finále a musel jsem se ještě podívat na video," vysvětlil. "A teď jsem si upletl bič," řekl s pohledem za cíl na zástup čekajících fanoušků. "Ale já to dělám pro ně a jsem rád, že přišli, a vyfotím se s nimi," slíbil. "Ale vypadá to ostře a možná ta setina nebyl úplně dobrej nápad," žertoval.

Při vyhlášení výsledků v Troji to vypadalo jako při mistrovství republiky nebo Českém poháru. "To já ale nevyhrávám," rozesmál se Prskavec. "Ale je jasné, že píšeme historii," uznal. Kanoisté si po úspěšném semifinále kajakáře dobírali, jestli také postoupí tři do finále, sami ale medaili nezískali. "Hecovali nás. Tak jsem dali první čtyři celkově a teď se jim budeme vysmívat," dodal s úsměvem Prskavec.