K bronzu z letošního juniorského mistrovství Evropy tak přidala nejcennější kov. „Doufám, že mi učitelé po příjezdu výjimečně odpustí písemku," usmívala se Krumpholcová, která z brněnského Handicapu hostuje letos v Technicu.

Získala jste dva cenné úspěchy po sobě. Jak vám je?
Úžasně. Nedokážu ani popsat, jakou mám radost. (úsměv)

Tým jste skládaly na poslední chvíli. Věřila jste, že uspějete?
Před turnajem jsme si řekly, že úspěch je postoupit ze skupiny, která byla maximálně nabitá. Zápas od zápasu jsme se ale zlepšovaly a paradoxně nejhorší utkání jsme odehrály proti Cookovým ostrovům, které nakonec skončily poslední. Při semifinálovém utkání s Amerikou jsme už věděly, kde se na hřišti navzájem hledat, a souhra skvěle šlapala.

Věřily jste po úspěchu v podobě porážky Američanek, že zvládnete i finále s Ukrajinou?
Míša (Michaela Uhrová pozn. red.) říkala, že Ukrajina se uspokojila tím, že v play-off překvapivě porazila Francii a Španělsko. O zlato tedy hrály dva týmy, které nikdo nečekal. Řekly jsme si, že se s účastí ve finále nespokojíme a chceme vyhrát. Daly jsme do zápasu všechno a naštěstí to vyšlo.

Byla jste nejmladší hráčka z týmu. Jak jste se mezi zkušenými holkami cítila?
Roli benjamínka jsem si užívala. Na začátku jsem se bála, jestli mezi holky zapadnu, ale nakonec jsme si všechny navzájem sedly a věk nehrál žádnou roli. Chovaly jsme se, jako bychom byly stejně staré.

Baví vás víc trojkový, nebo pětkový basketbal?
Víc si užívám trojkový, ale bohužel v basketbalu 3x3 jsou zatím jen světové a evropské turnaje a neexistuje soutěž, kterou můžou basketbalisté hrát celý rok. V sezoně tedy hraju klasický basketbal a až letos jsem nahlédla do prostředí trojkového.

Co z klasického basketbalu v trojkovém využíváte?
Obě disciplíny jsou hodně propojené. V basketbalu 3x3 mám víc šancí na střelbu, takže když se dvakrát netrefím, nic se neděje. Když v pětkovém basketu vystřelím třikrát a dvakrát minu, tak už je to větší problém.

Chcete se v budoucnu věnovat trojkovému basketbalu na ligové úrovni, když to bude možné?
Určitě ano, ale nechci předbíhat, protože pětkový basketbal mám taky moc ráda. Uvidíme, co přinese budoucnost.

Jaké cíle si dáváte do nedávno započaté sezony v pětkovém basketbalu?
Doufám, že v kategorii do devatenácti let budeme s Handicapem po dvou letech zase mistryně republiky. Kromě toho hraju v nejvyšší české soutěži za Technic Brno, který je nováček, takže nabírám zkušenosti a zvykám si na novou hru.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ

ČTĚTE TAKÉ: Uhrová věří, že titul mistryň světa zpopularizuje trojkový basketbal