„Těším se vůbec na celý ten kolotoč NBA a sezonu s novým týmem. Budu poznávat nová města, haly, fanoušky… Už jsem si to užíval v přípravě, když jsme hráli ve velkých arénách proti skvělým hráčům," vzkazuje Satoranský ze zámoří.

Čtyřiadvacetiletý rozehrávač má za sebou dva roky jako opora Barcelony, teď se ovšem dostal na ještě vyšší level. Musí proto počítat s jinou rolí. S tím, že zpočátku asi nebude tak vytěžovaný, jak byl dosud zvyklý.

„Co jsem pochopil z přípravných zápasů, tak si myslím, že budu alternovat na různých pozicích. Bude záležet na naší sestavě a zápasech, kam se trenérovi budu zrovna hodit. Musím být připravený na cokoliv a nic mě nesmí zaskočit," plánuje si Satoranský, kterému se příprava povedla v průměru strávil na palubovce přes 22 minut za zápas a dosáhl na průměr 6,7 bodu a 3,6 doskoku. Fanoušci Washingtonu i náročná zámořská média českého nováčka chválí, „Saty" si rychle získal respekt.

Satoranský je připravený se prát

Nedá se ovšem čekat, že by i v základní části dostával tolik prostoru jako v přípravě. S tím Satoranský ostatně do Ameriky odlétal. Je na něm, jak se s tím popere. „I kdybych minuty ze začátku nedostával, musím být trpělivý a připravený odevzdávat sto procent, když jdu na hřiště v jakémkoliv časovém intervalu," uvědomuje si.

Před ním strávil necelé tři sezony v dresu Wizards Jan Veselý, velká očekávání ale nikdy nenaplnil. Satoranský věří, že on se odlišnému stylu rychle přizpůsobí. „Za sezonu je tolik zápasů, že každý dostane šanci. Musí na ni být ale připravený a uchopit ji," hlásí česká hvězda. Jak širokou brázdu v zámoří zanechá?

Nová sezona zámořské NBA 2016/2017Zdroj: DENÍK

ČTĚTE TAKÉ: Obhájce titulu Cleveland zahájil sezonu NBA výhrou nad Knicks