"Za výkon, který odvedli v boji o bronz Hrdlička s Loskotem, by si zasloužili minimálně poloviční bronzovou medaili. Do zápasu vložili svůj veškerý um a sílu, vedli už 4:2. Jenže byl proti nim šestitisícový kotel domácích fanoušků," řekl ČTK předseda komise sálové cyklistiky a dvacetinásobný mistr světa Jindřich Pospíšil, který ocenil Hrdličkovy brankářské kvality i Loskotovu střeleckou pohotovost.

Jediný český zástupce v soutěži krasojezdců Jakub Mašek skončil po jízdě na hranici svého maxima sedmý. Titul mistra světa vybojoval Němec Lukas Kohl.

"Také Mašek zajel výbornou jízdu a potvrdil, že patří mezi světovou špičku. Přitom neměl lehký rok, neboť dokončoval studium na vysoké škole a neměl tolik času na přípravu," dodal Pospíšil.

Čeští reprezentanti v kolové po základní části turnaje prohráli se Švýcarskem 2:6 a porazili Francii 6:1, což je poslalo do souboje o bronzové medaile. V tom Hrdlička s Loskotem vedli ve vyrovnané bitvě v poločase 4:3, ve druhé půli se ale v bouřlivé kulise podařilo domácímu páru výsledek otočit.

V krasojízdě potvrdilo suverénní nadvládu pořádající Německo, které získalo všechny tituly i stříbrné medaile. Soutěž dvojic vyhrály sestry Julia a Nadja Thürmerovy.

PSALI JSME: Hrdlička s Loskotem postoupili do semifinále MS v kolové