„Vše bude řádně značeno. Na křižovatkách budou policisté i strážníci, kteří řidičům doporučí objízdné trasy. Prosíme řidiče, aby respektovali dopravní značení a pokyny policistů," uvedl Hulan.
Na uzavírky ulic se řidiči musejí připravit v první, druhé, páté, sedmé a osmé městské části.

Čtěte také: Pražský půlmaraton se blíží. Vrabcovou láká zaběhnout český rekord

Trasa maratonu vede po nábřežích 

Nejdelší z nich začnou hned po páteční půlnoci a potrvají do sobotních 16.00 v oblasti mezi náměstím Jana Palacha, u kterého je start a cíl závodu, a Pařížskou ulicí. Na šest hodin se od 09.00 uzavře Čechův most, tři a půl hodiny bude od 09.30 neprůjezdný Mánesův most. Další komunikace včetně mostu Legií, Palackého a Libeňského mostu a Těšnovského tunelu bude policie uzavírat průběžně v době závodu.

Trasa půlmartatonu vede z velké části po nábřežích. Účastníci vyběhnou kolem 10.00 od Rudolfina směrem ke Karlovu mostu, na jihu se otočí ve Strakonické ulici, zpátky k Rudolfinu se na severu obrátí u Libeňského mostu. První závodníci by měli dorazit do cíle zhruba po hodině, konec závodu je naplánován na 13.00.

Provoz tramvají půlmaraton omezí v centru Prahy 

Zejména v Praze 1 bude kvůli bezpečnosti půlmaratonu v některých ulicích zakázáno parkování. Auta mohou být odtažena. Pro informace o změnách v dopravě, které s během souvisí, mohou lidé telefonovat na bezplatnou linku 800 165 102.

Provoz tramvají půlmaraton omezí zejména v centru Prahy, odkloněno nebo jinak upraveno bude téměř dvacet linek včetně noční číslo 53. Dopravu v centru města podle dopravního podniku zajistí především linky metra, které budou případně posíleny. Některé zastávky budou kvůli závodu zrušeny na autobusových linkách 176, 194 a 207.

Čtěte také: Rekordmanka Peres Jepchirchirová do Prahy nepřijede. Onemocněla břišním tyfem

Mezi přihlášenými jsou elitní vytrvalci 

„Z důvodu velkého rozsahu dopravních opatření nejsou na některých linkách dodrženy časy odjezdů garantovaných nízkopodlažních spojů," upozornil dopravní podnik. Pražský půlmaraton má zlatou známku mezinárodní atletické federace IAAF, což je nejvyšší ocenění kvality silničních běžeckých závodů. Mezi přihlášenými jsou elitní světoví a tuzemští vytrvalci i například olympijský vítěz v desetiboji z roku 2004 Roman Šebrle.