„Celý náš tým hrál výborně. Využily jsme našich silných stránek a fungovalo to," usmívá se sympatická softbalistka.

Terezo, jak jste si užily mistrovské oslavy?
Byly dobré. Oslavily jsme to tak akorát, bylo to fajn. (usmívá se)

Loni jste vybojovaly titul po několikaletém čekání, letos ho obhájily. Je mezi těmito dvěma úspěchy nějaký rozdíl?
To se velmi těžko srovnává. Minulý rok jsme byly v takové lehké frustraci, že už hodně dlouho čekáme na titul a nedaří se nám udělat ten poslední krok. Chtěly jsme zkrátka překonat samy sebe. Letos jsem naopak z našeho týmu cítila větší klid a sebejistotu. I když jsme věděly, že nás čeká velmi těžký soupeř.

FináleExtraliga žen: Joudrs Praha - Žraloci Ledenice 3:0
Extraliga mužů: Spectrum Praha - Hroši Havlíčkův Brod 1:3

Nepřekvapilo vás, že máte ve finále právě Ledenice?
Náš trenér Tomáš Kusý to předpovídal už od února, takže to byl pro nás takový tajný tip a nepřekvapilo nás to. Ledenice mají jednu z nejlepších nadhazovaček v Evropě a před sezonou se posílily o několik hráček se zkušenostmi z národního týmu. Tím doplnily to své dravé odchované mladí a daly dohromady silný tým.

Finálová série 3:0 na zápasy vypadá jasně, ale podle výsledků jednotlivých zápasů to byly náročné bitvy…
Vůbec to nebylo nic jasného. Všechny zápasy byly herně hodně vyrovnané, čekaly jsme, že to tak bude. Trochu zapůsobila naše zkušenost, výborně jsme se na finálovou sérii připravily.

Co finále rozhodlo?
Ta naše větší zkušenost. Ledenice byly ve finále poprvé a v důležitých chvílích se nevyvarovaly některých chyb, čehož jsme dokázaly využít. Zahrály jsme maximum, byly skvěle připravené a všechno naše snažení směřovalo k tomuto finále. Už na evropském poháru jsme hrály výborně a ideálně jsme načasovaly formu. V poli i na pálce jsme byly v dobré pohodě.

Pomohla i pro soupeřky neznámá nadhazovačka Spinasová?
Alyson je výborná nadhazovačka. Ne že by byla z jiného vesmíru, ale háže opravdu skvěle. Pro nás byla takovým tajným trumfem pro finále. Jak jsme předpovídaly finále s Ledenicemi, tak jsme ji proti nim v základní části ani jednou nenasadily a to mohlo rozhodnout. Ostatní týmy ji znaly, ale Ledenice naopak vůbec ne. A to byl náš záměr

Závěrečné finále jste rozhodla vy, takže spokojenost musí být o to větší.
Měla jsem trochu štěstí, celý náš line up hrál opravdu výborně. Pálkařky se dostávaly na mety a já pak stála před jasnou situací stáhnout je. Využily jsme našich silných stránek a fungovalo to.