"Vzhledem k vývoji sezony jsem se rozhodla soustředit plně na Ladies European Tour," uvedla jednadvacetiletá hráčka na svém webu. Na začátku roku přitom plánovala, že poprvé zkusí usilovat o místo v americké LPGA. "Kvalifikace o LPGA rozhodně zůstává tématem pro další sezonu, ale teď je prioritou evropská série," dodala Spilková.

Na LET je jedinou stálou českou hráčkou již šestou sezonu v řadě, ale letos se jí nedaří. Čeká na umístění v desítce a v pořadí sezony je na 80. místě, přičemž kartu na další rok získá právě osmdesát nejlepších hráček.

"Čeká mě nejprve turnaj v Číně, odkud jsem letos přivezla své zatím nejlepší umístění," připomněla 17. místo z květnového turnaje Buick Championship. "A doufám, že se mi na to podaří nejen navázat, ale ještě se o něco vylepšit. Věřím, že menší úpravy v tréninku přinesou výsledky. Už se na závěr sezony těším," řekla Spilková.

Turnaj v Číně se uskuteční od 27. října, dále se bude hrát v Abú Zabí (od 2. listopadu), v Indii (od 11. listopadu) a v Kataru (od 23. listopadu). "Všechny nadcházející turnaje evropské série LET nás teď čekají v Asii. Tím to bude těžší, ale zároveň také zajímavější," uvedla účastnice olympijských her v Riu de Janeiro.

Na závěr ještě poletí znovu do Spojených arabských emirátů, kde se od 7. prosince koná poslední turnaj Dubai Ladies Masters. "Už se nemůžu dočkat, protože v Dubaji hraji moc ráda nejen turnaje, ale také zde poměrně často trénuji mezi sezonami," uvedla členka globálního týmu KPMG, v kterém je i slavný Phil Mickelson.