Jednadvacetiletá Spilková je nově čtvrtou ambasadorkou společnosti KPMG a její přijetí do týmu údajně odsouhlasil i americký golfista a vítěz pěti majorů Phil Mickelson. V týmu je také bývalá ženská světová jednička Stacy Lewisová z USA.

"Je to úžasné. Phil je prostě ikona," zářila Spilková na setkání s médii a vtipkovala, že měla od Mickelsona pozvánku na Masters, které právě začíná v Augustě. "Snad se v budoucnu potkáme. Až ho uvidím, tak to budu hodně prožívat," těší se.

Už loni byla při ženském turnaji ve Francii představena vítězce dvou majorů Lewisové. "Její hru jsem znala z dřívějška a sledovala ji, ale mluvit s ní bylo něco speciálního a člověk cítí ty vibrace. To byl úžasný zážitek," vzpomínala.

Spojení s Leftym, jak se Mickelsonovi přezdívá, jelikož dopaluje údery z levé strany, vyvolalo ohlas. "Je to téma, co? Ale on je fakt dobrý," říkala Spilková a dostala otázku, kam by vítěze 42 turnajů PGA Tour v Česku vzala. "Na hřiště Karlštejn, protože je krásné, a na Líšnici, kde jsem uhrála kartu, i když to pro něj asi nebude. Tak na Pražský hrad," řekla a chvilku vymýšlela třetí místo a pak vyhrkla: "Na Sněžku."

Možná okusí i americký turnaj

Z golfového pohledu má partnerství pro Spilkovou velký význam. "Mým úkolem je hrát golf a teď se na něj můžu doopravdy soustředit," podotkla. Finanční podmínky smlouvy nebyly zveřejněny, ale manažer hráčky Petr Žák uvedl, že letošní sezona na LET přijde na pět až sedm milionů korun. "A možná si zahraje nějaký turnaj v USA, jednáme s KPMG a sondujeme o možné pozvánce," uvedl Žák.

Po šesti letech na evropské tour se Spilková pokusí dostat na elitní LPGA. "Karta je můj cíl," řekla hráčka jasně. Na podzim se pokusí získat kartu v kvalifikaci. "Vzhledem k účasti na americké túře jsme i oslovovali partnery," dodal manažer.

Pokud se Spilková na LPGA dostane, plánuje, že si koupí dům na Floridě, aby měla v Americe zázemí. "Už jsem si pár majorů zahrála, takže vím, jak LPGA funguje, a pokud se kvalifikuju, tak půjdu vlastní cestou," rozhodla se golfistka.

Vyhlíží olympijské hry

Letos se soustředí na evropský okruh a doufá, že si v srpnu zahraje olympijský turnaj. Aktuálně je 42. v redukovaném žebříčku, z kterého se do Ria de Janeiro dostane šedesát hráček. "Ještě to není jasné. Beru to na devadesát procent a doufám, že mám dobře našlápnuto, abych tam byla," řekla Spilková. Kvůli olympiádě se nově zapsala do antidopingového programu a musí dodržovat přísný režim.

Nyní je po dvou měsících na skok doma. Příští týden vyrazí trénovat do Anglie na linksové hřiště, protože na podobném se uskuteční olympiáda. Další turnaje LET odehraje v květnu, nejdříve pojede do Maroka a odtud do Šanghaje. Českým divákům se představí v rámci Tipsport Golf Masters 17. až 19. června na Dýšině.