Kde je problém? Za místo v elitní Evropské lize musí klub složit kauci, která se pohybuje ve výši 22.000 eur.

Z kádru z minulé sezony zůstaly trenérovi a majiteli klubu Janu Bobrovskému pouze tři hráčky Barbora Kašpárková, Klára Křivánková a Aneta Mainclová. Ostatní odešly do jiných klubů, nebo si hledají nové angažmá.

Devětašedesátiletý kouč Bobrovský přiznal, že je velmi obtížné roli trenéra spojit se sháněním peněz na provoz klubu. Tato odpovědnost spadla na jeho bedra po odchodu manažera Jiřího Hamzy z klubu.

"Od té doby je to těžké. Každý rok začínáme s novým kádrem," řekl Bobrovský. "Možná ještě zůstane Tereza Pecková, která si zatím také hledá angažmá. Chceme spoléhat více na vlastní odchovankyně, které hrály v minulé sezoně nejvyšší soutěž v našem druhém klubu SŠMH Brno," dodal Bobrovský.

Jako první přijdou Sarah Beránková a Lenka Šoukalová.

"Kádr pravděpodobně doplníme před sezonou třemi až čtyřmi zahraničními hráčkami," uvedl Bobrovský, který už v klubu v roli trenéra působí 21 let. Vedle 14 titulů jej přivedl i k vítězství v Evropské lize v roce 2006 a dvěma druhým místům (2005 a 2008). Prestižní evropskou soutěž hrály Brňanky nepřetržitě od roku 1997.