V závěrečném stoupání odskočil Štybar svému kolegovi z úniku Josefu Černému (Elkov Author), po 192,3 km s přehledem vyhrál a navázal tak na vítězství ze Slavkova v roce 2014. Černý dojel o půl minuty zpět druhý, bronz vybojoval ve finiši tříčlenné skupiny Petr Vakoč před obhájcem titulu Romanem Kreuzigerem a Jiřím Polnickým.

Mezi Černého a Vakoče se vklínil ještě Juraj Sagan a obhájil slovenské zlato.

Ragbisté Sparty.
Sparta slaví po 18 letech ragbyový titul

Jestliže letos musel Štybar cestovat za titulem až na Slovensko, za rok to bude mít šampion žijící ve Stříbře v tomhle ohledu snazší.

Nejlepší čeští a slovenští cyklisté se totiž o národní tituly utkají v červnu 2018 na západě Čech. Časovka se pojede v Karlových Varech a závod s hromadným startem v Plzni.

Příští mistrovství se uskuteční v režii společnosti Kreuziger project, s.r.o., ale hlavní slovo při organizaci nebude mít překvapivě úspěšný cyklista Roman Kreuziger, ale jeho manželka Michaela. Ta přišla s myšlenkou šampionát uspořádat právě v Plzni, kde spolu s dcerkami, tříletou Viktorií a dvouměsíční Aničkou, žijí. „V poslední době se u nás mistrovství konalo většinou na Moravě, tak jsem si řekla, že i čeští fanoušci si zaslouží takový závod,“ prohlásila Michaela Kreuzigerová.

Úspěšná skupina českých badmintonových juniorů v Novém Sadu: (zleva) Tereza Kobyláková (Astra Praha), Jan Janoštík (Sokol ČB), trenér Radek Votava a Tomáš Švejda (oba SKB Český Krumlov).
Švejda s Janoštíkem dosáhli v Srbsku na deblové stříbro

Generálkou na šampionát bude závěrečný díl Českého poháru, který se v Plzni letos jede 30. září.