Výsledky kategorie do 17 let se započítávaly do evropského žebříčku juniorů, dále se zde hrály jednotlivé turnaje pro věkové skupiny od od U9 až po U15. Na prestižní mezinárodní akci se vypravila také početná skupina českokrumlovských hráčů, kteří přivezli několik pěkných umístění.

V ostře sledované kategorii U17 uhrál Tomáš Švejda (SKB ČK) nejlepší výsledek ve čtyřhře chlapců s Janem Janoštíkem z českobudějovického Sokola, když se probojovali až do finále soutěže čtyřhry ve velmi silné konkurenci. Finálový zápas s polskou dvojicí Galazka a Matusz byl napínavý pouze v prvním setu, ovšem stříbrná medaile z dvaatřiceti dvojic je úspěch.

Teprve patnáctiletý krumlovský mladík Tomáš Švejda (na snímku s trenérem a předsedou SKB Radkem Votavou) se výrazně prosazuje už i mezi staršími juniory.
Mladičký Tomáš Švejda byl mezi juniory v Brně dvakrát zlatý


Ve dvouhře v prvním kole Švejda podlehl ve třech setech Švýcarovi Yannu Orteu 21:12, 9:21 a 17:21. Ve smíšené čtyřhře měl Švejda za spoluhráčku Terezu Kobylákovou z pražské Astry. V prvních zápasech se jim dařilo a postoupili až do třetího kola, když se dostali i přes nasazenou jedničku – moldavský pár Cunev a Gyngaová velmi těsným výsledkem dvakrát 21:19. Pak ale již nestačili na něměckou dvojici Datko a Petrikowská (13:21, 16:21).

Umístění juniorů ČR – dvouhra chlapci: 33. Tomáš Švejda, čtyřhra chlapci: 2. Tomáš Švejda / Jan Janoštík (TJ Sokol Č. Budějovice), smíšená čtyřhra: 9. Tomáš Švejda / Tereza Kobyláková (TJ Astra ZM Praha).

V mladších věkových kategoriích U9, U11, U13 a U15 měli Krumlováci několik želízek. Do hlavních pavouků se probojovali a v konečném pořadí se umístili na 3. místě Matyáš Puffr v U9, v U11 byl na 9. místě pár Puffr a Pražák a na 3. místě ve čtyřhře dívek Mikešová s Berkovou. V U13 skončil Robin Tancer na 5. a Patrik Fuciman na 9. místě. Spolu pak ještě obsadili 5. místo ve čtyřhře a s nimi 9. místo dvojice Jurný/Šober. Bára Kortusová se umístila v této kategorii na devátém místě ve dvouhře a i ve čtyřhře se Slovenkou Orsagovou. Pro nejstarší žáky U-15 to bylo 9. místo pro Adama Marťána a stejné umístění i ve čtyřhře vybojovaly dvojice Marťán / Adam Tancer a Ječmínek / Jelínek.

Konečná umístění Krumlovských – kategorie U9 dvouhra chlapci: 3. Matyáš Puffr.

Kategorie U11 – dvouhra chlapci: skupina Dennis Pražák, Petr Jurný; dvouhra dívky: skupina Eliška Mikešová, Kateřina Berková, čtyřhra chlapci: 9. Dennis Pražák / Matyáš Puffr, čtyřhra dívky: 3. Eliška Mikešová / Kateřina Berková.

Kategorie U13 – dvouhra chlapci: 5. Robin Tancer, 9. Patrik Fuciman, skupina Jakub Šober; dvouhra dívky: 9. Barbora Kortusová (D. Voda); čtyřhra dívky: 9. Bára Kortusová / Emma Orsagová, čtyřhra chlapci: 5. Robin Tancer / Patrik Fuciman, 9. Petr Jurný / Jakub Šober.

Kategorie U15 – dvouhra chlapci: 9. Adam Marťán, skupina Adam Tancer, Adam Ječmínek, Jaroslav Jelínek; čtyřhra chlapci: 9. Adam Marťán / Adam Tancer, Adam Ječmínek / Jaroslav Jelínek.

Radek Votava