Série se oproti čtvrtfinále a semifinále hraje pouze na dva vítězné duely. Je tak jasné, že Královo Pole v pondělí od šesti hodin večer čeká poslední domácí zápas sezony, po kterém v případě sobotní výhry v Ostravě může slavit. „Poslední domácí utkání chceme vyhrát. Pro klub, pro lidi, co nás celý rok podporují a pro všechnu tu dřinu, kterou máme za sebou,“ burcuje tým kapitánka Michaela Doležalová, která se po skončení série rozloučí s aktivní kariérou.

Brňanky v semifinále příliš nepotrápily favorizovaný Prostějov, se kterým padly 0:3 na zápasy. Ve druhé dvojici Ostrava nestačila na Olomouc 1:3.. „Vzhledem k výkonnosti a vývoji sezony je Ostrava favorit, ale pokud zopakujeme výkony ze čtvrtfinále proti Olympu, můžeme ostravskému celku konkurovat. Rozhodne jenom týmový přístup,“ tvrdí brněnský trenér Marek Rojko.

Mistr play off extraligy Kometa Brno.
Liga mistrů? Náklady a riziko zranění. Není to priorita, zní z Komety

Ambasadorem posledního domácího utkání Volejbalový Klub Královo Pole v této sezoně je Petr Švancara. Co vzkazuje před bojem o bronz? Podívejte se ZDE!

V letošní sezoně je bilance nadcházejících soupeřů nerozhodná, Královo Pole hned v prvním kole porazilo Ostravu na její palubovce 3:1, na začátku prosince doma padlo v tie-breaku 2:3. „Oba zápasy byly vyrovnané. S Ostravou se vždycky jedná o extrémně bojovné a vyhecované duely, teď to bude stejné,“ očekává Doležalová.

Bez ohledu na výsledek bitvy o třetí příčku v konečném pořadí považují v Králově Poli sezonu za úspěšnou. Po příchodu kouče Rojka a několika zahraničních posil se týmu oproti loňské sezoně podařilo probojovat mezi nejlepší čtyři celky extraligy. „Chtěli jsme být ve hře až do úplného konce sezony. Potkaly nás výkyvy, ale teď je naše touha opět získat medaili,“ potvrzuje Wiesner, jehož klub přijdou v pondělí podpořit i bývalý fotbalista Petr Švancara či hokejista mistrovské Komety Brno Tomáš Vincour.

Robin Hanzl.
Robin Hanzl dal proti Finům vítězný gól a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu

Série o 3. místo
Termíny:
Sobota, 17.00: Ostrava – KP Brno (1. zápas)
Pondělí, 18.00: KP Brno – Ostrava (2. zápas)
Středa, 19.00: Ostrava – KP Brno (případný 3. zápas)