Zpočátku se však tým Lvů držel. Dokonce se v průběhu klání dostal do vedení 9:7, ale posléze jakoby se zraněním Lukáše Růžka začalo jejich odhodlání pozvolna upadat.

„Je pravdou, že jsme do utkání šli jako favorité, což je někdy ošemetné. První čtvrtina byla z naší strany trošku slabší. Ale dokázali jsme se dát dohromady a dopadlo to dobře," pověděl po duelu Jan Dundáček, opora Black Panthers.

Jeho tým od druhého dějství posléze převzal iniciativu a diktoval tempo. „Dá se říct, že dokud jsme byli ve hře, tak jsme se prezentovali vcelku dobře. Nejsme tak mentálně silní jako je soupeř. Něco nám nevyšlo a soupeř, který toho má v soutěži odehráno už mnoho, toho využil," řekl Martin Kocián, trenér Prague Lions.

Už pár minut před koncem bylo jasné, že hráči v černých dresech už střetnutí nemůžou ztratit. Závěrečný hvizd finalizoval skóre 9:48 a odstartoval panteří gejzír emocí.

„Už samotnou naši finálovou účast musím hodnotit jednoznačně kladně. Máme v týmu hodně mladých kluků, kteří ještě nemají tolik zkušeností. Zaplatili jsme takovou nováčkovskou daň, můžeme se z toho určitě poučit, " dodal lodivod stříbrného celku Kocián.

V druhé táboře se slavil zisk mistrovského poháru a zlatých medailí. „Pocity jsou samozřejmě ty nejlepší. Máme pohár a zlaté medaile, takže naprostá spokojenost. Kluky z Lions musím pochválit, byli výborně připravení. Divákům se zápas musel líbit," zmínil Dundáček, který také ocenil přerovské diváky. „Je krásné, že přišlo tolik lidí. V Praze s návštěvností máme problémy. Vždy je lepší hrát před vyprodanější tribunou. Publikum v Přerově bylo skvělé," dodal průbojný hráč.

Prague Lions – Prague Black Panthers 9:48 (0:7, 9:13, 0:7, 0:21)

Diváků: 1 530.