Zkušený kormidelník postavil představitele veselského klubu před hotovou věc. V úterý jim oznámil, že předčasně končí. „Trenér Packa odstoupil na vlastní žádost. Jako klub nás to velmi mrzí a je před námi teď nelehký úkol sehnat uprostřed sezony nového trenéra," řekla členka výkonného výboru HC Veselí nad Moravou Jarmila Kočí, která společně s dalšími funkcionáři interligového týmu shání Packova nástupce.

„Samozřejmě nás to všechny zaskočilo. Já jsem kvůli tomu pořádně ani nespal, snažíme se to řešit. Myslím si, že mohl vydržet do konce sezony," uvedl dlouholetý sekretář HC Veselí Vlastimil Procházka.

Zkušený činovník se snažil náročného odborníka přemluvit. Marně. „Vysvětlovali jsme mu, že u nás je to trochu jiné než ve velkých klubech. Děvčata nejsou profesionálky. Chodí do práce či školy, proto nemohou být na každém tréninku. Chtělo to více trpělivosti," prohlásil Procházka.

Zkušený a uznávaný kouč, který v minulosti vedl Iuventu Michalovce a podílel se také na několika titulech Hypa Niederösterreich v Lize mistrů, přišel do Veselí v polovině letošního ledna.

Pět trenérů v sezoně

Jihomoravský klub v té době zůstal bez trenéra a řešil složitou situaci poté, co ho v polovině sezony opustil Ľuboš Hudák. Problémy, které oddílu vznikly nečekaným odchodem kouče do Mostu tak zřejmě nekončí. Mladý tým čekají po necelých dvou měsících další změny.

„V momentě, kdy odešel Ľuboš Hudák, tak se z toho nemůžeme nějak dostat. Netrápil nás pouze post trenéra, ale také nemoci a zranění hráček. Situace není jednoduchá pro nás ani pro děvčata. Každý má totiž svoje představy a nějaký čas trvá, než si na sebe zvyknout. Najít někoho na tři zápasy a možná play-off není jednoduché. Zázraky už zřejmě neuděláme," uvědomuje si Procházka.

Toho současná situace trápí. Vždyť Veselanky hrály v této sezoně už pod pěticí trenérů. Nejdříve to byl zmiňovaný Hudák, následně družstvo dočasně vedl Milan Buday. Po něm panenky převzal Packa, který v únoru onemocněl, a tak na lavičce slováckého týmu zaskočily Jarmila Kočí a vedoucí družstva Ivo Sádlo.

Veselské panenky přitom byly na začátku sezony příjemným překvapením, v úvodních kolech letošního ročníku československé soutěže WHIL figurovaly dokonce na předních příčkách tabulky. Postupně však tyto pozice vyklidily a po lednových problémech s odchodem trenéra Hudáka krize vyvrcholila. Nyní nemají jistou ani účast v českém play-off, čemuž napomohly i poslední dvě prohry s jejich nejbližšími konkurenty v Písku a doma se Zlínem.