Právě Stricker přitom dal Woodsovi den před začátkem turnaje lekci v patování a ukázal se jako výborný trenér. Woods byl během čtyř dnů na greenech skvělý, měl jen 100 patů a s 27 birdie zaostal o jedno za svým maximem.

"Díky, Steve za tu lekci," uvedl Woods, který za výhru v turnaji série World Golf Championship (WGC) získal odměnu 1,5 milionu dolarů. "Nejradši bych si nakopal," vtipkoval Stricker a vážně dodal: "Je normální, že si pomáháme. Ale on je takový talent, že by to dokázal i bez pomoci."

Před posledním kolem měl Woods náskok čtyř ran a bezpečně své vedení uhájil. Nevadilo mu ani, že z posledních tří jamek zahrál dvakrát bogey. "Každá výhra potěší a důležité je, že moje hra je efektivní a stabilní. Každý dnem cítím zlepšení ve švihu," ocenil Woods práci se svým trenérem švihu Seanem Foleym.

Letos bývalá světová jednička vyhrála už druhý turnaj po lednovém triumfu v San Diegu a za uplynulých 12 měsíců jich ovládla hned pět. Na podniku WGC zvítězil Woods už posedmnácté.

Zlepšení po nevydařeném začátku roku ukázal první hráč světa Rory McIlroy. V posledním kole zahrál 65 ran, sedm po par, a s celkovým výsledkem -10 se posunul na dělené osmé místo. "Pár ran se mi povedlo a bylo příjemné vidět, že to jde vzhůru. Jsem pozitivní a věřím, že to půjde lépe a lépe," řekl hráč ze Severního Irska.

Pokud vydrží Woods ve formě a McIlroy se dostane do loňské pohody, může za měsíc na Masters v Augustě dojít k jejich vyhlíženému velkému souboji.