"Zatím je naší prioritou stavět na odchovankyních a mít stabilní místo mezi předními kluby v první lize. Do budoucna uvažujeme i o účasti v evropských pohárech," uvedl na dnešní tiskové konferenci nový spolumajitel klubu Tomáš Nerad.

Prvními posilami jsou Kateřina Sedláková, Beata Adamcová a Pavla Švrdlíková z kádru městského rivala Valosunu. "Líbila se mi koncepce trenérů s podporou českých hráček. Také jsem cítila, že po dlouhém působení v jednom klubu nastal čas na změnu," uvedla rozehrávačka české reprezentace Sedláková.

S aktivní kariérou už v příští sezoně naopak nepočítá mistryně Evropy z roku 2005 a držitelka stříbrných medailí z mistrovství světa 2010 a ME 2003 Hana Horáková. Po odchodu z basketbalové scény v roce 2013 se do ligy vrátila v září po mateřské pauze a v sezoně nastupovala jen v domácívh zápasech Brňanek.

V uplynulé sezoně skončil někdejší ligový suverén až na devátém místě po základní části soutěže, což znamenalo nejhorší umístění v třiadvacetileté historii klubu. V dalším ročníku věří v Brně v posun zpět do horní poloviny tabulky. "Po roce ústrků a hledání se nám podařilo konečně ekonomickou situaci vyřešit. Trenér Pruša by měl postupně převít roli hlavního trenéra, chystám se ustoupit do pozadí," prozradil jedenasedmdesátiletý Bobrovský.