"Oštěp ho trefil do pravé strany. Je při vědomí, ale zatím je předčasné hovořit o tom, jak hluboko oštěp pronikl a jak vážné je zranění," řekl agentuře Reuters lékař Italské atletické federace Giuseppe Fischetto. "Musí se podrobit dalším vyšetřením v nemocnici," dodal.

Podle agentury AP oštěp netrefil Sdiriho přímo, ale prý ho odřel. Krátce po incidentu už dálkař ve svém těle náčiní neměl, ránu zakrýval obvaz. Zranění prý neohrožuje dálkařův život.

Sdiri se při nehodě pohyboval v dálkařském sektoru. Oštěp z ruky finského vrhače letěl doleva úplně mimo výseč, délka hodu se pohybovala kolem osmdesáti metrů.

Pitkämäki, který vyhrál v předchozích dílech Zlaté ligy v Oslu a Paříži a měl naději na podíl z milionového jackpotu, v soutěži pokračuje. Předčasně ukončena nebyla ani soutěž dálkařů.

Ke Sdiriho úspěchům patří pátého místo na předloňském mistrovství světa v Helsinkách. Jeden z nejlepších evropských dálkařů dokázal v letošní halové sezoně skočit 827 centimetrů.

Letos v zimě prodělal podobnou zkušenost český desetibojař Roman Šebrle, kterého na soustředění v JAR trefil do ramene oštěp domácí atletky. Světový rekordman z nehody vyvázl s lehkým zraněním, které si vyžádalo jen několik stehů.

Více informací ze závodu Zlaté ligy v Římě: Šanci na jackpot mají tři atletky