S jakými ambicemi do Pardubic jdete?
Uvidíme, jestli Kasim bude mít stejnou formu jako minulý rok, to není nikde napsané. Ale on je takový kůň, který se umí připravit na první dostihy, a tak jsem zvědavý. Uvidíme, jak to bude. Zaleží to samozřejmě na tom, jací budou v dostihu koně, jaká bude sestava… Ale doufejme, že to půjde co nejlíp.

Počítá trenér Přemek Kejzlar s Vámi i pro Velkou pardubickou? Přeci jste s Kasimem parťáci…
Na letošek jsem s ním domluvený. Doufám, že to vydrží. Že vydrží zdraví a tak dále. A kdyby vydrželo zdraví, a kůň dá formu, tak určitě domluvení jsme.

Tomáš Hertl ze San José.
Starý dobrý hokej na plácku? Hertl láká na Urban Buly

Vloni jste při prvním kvalifikačním mítinku získal hattrick, co bude letos?
První letošní Pardubice byly nic moc, žádná sláva. Ale teď snad bude lepší sestava koní, jak jsem domluvený. Uvidíme, co bude na startce a jak se bude dařit. Snad to bude lepší než minule.

Jak Vám osobně sedí pardubická dráha?
Myslím, že pardubická dráha je pro mě osobně TOP dráha. Rád tam jezdím. A samozřejmě, že je člověk rád, když tam má úspěchy. Někde jsou, někde nejsou, ale pardubická dráha… Když tam člověk umí jezdit, tak ho to samozřejmě těší a má z toho radost. Mám to tam rád, hodně.

Petra Kvitová s kondičním koučem Davidem Vydrou a novým tenisovým trenérem Jiřím Vaňkem.
Úsměvy a dojetí. Kvitová okouzlila Paříž a potvrdila velký návrat

Mnoho lidí si myslí, že nejtěžší překážkou v Pardubicích je Taxisův příkop. Je to tak, nebo je tam nějaké „záludnější" místo?
Těch skoků je tam víc, těch těžkých. Taxis samozřejmě vždycky budí respekt a budit ho bude. Ale třeba šestka (Popkovický skok) nebo Francouzák jsou skoky, které jsou taky náročné. Takže těžko říct…

Jaké jsou letošní ambice?
Samozřejmě ambice jsou vždycky ty nejvyšší. Člověku roky naskakují a chtěl by docílit těch největších úspěchů. Vyhrát Velkou pardubickou nebo aspoň dopadnout co nejlíp to jde. Vše se ale uvidí podle zdraví, podle toho, jací koně budou, jaká bude účast a jestli budeme mít i trošku štěstí. Faktorů je mnohem víc. Nejenom že chci. Ale musíme jít tomu štěstí trochu naproti.