EU nám kromě záruky bezpečí a ochrany poskytuje mnohé finanční prostředky, které si vydobili naši poslanci. Kde budeme za 5 let lze odhadnout z programu EU, kam až si sáhneme pomocí prostředků EU za 40 let?

První otázkou však je, bude Evropská unie ještě existovat? Stejně jako státní útvary, tak i Evropská unie má svůj základ postavený na ekonomice, která se jednou z přemíry inflace zbortí. 40 let, polovina života jednoho člověka, nestačilo na pád impéria Říše římské, takže jen zpochybem může stačit na rozklad kolosální Evropské unie. Jediný rozklad, který se může stát v naší zemi, by nastal při přijmutí eura, které by způsobili miliardové odvody do záchranných fondů ve prospěchu Řecka. Hlavní prioritou v rozvoji hospodářství bude odstranění cel a barier mezi obchodem s Amerikou.

Islamizace Evropy

Oblast vzdělanosti bude rozkvétat s poznatky o finanční gramotnosti a bude pokračovat ruku v ruce i s kulturou, kromě problematiky s postupnou islamizací Evropy. Muslimové tvoří 22 procent z celkového počtu obyvatelstva na světě a mají o 50 procent větší porodnost než křesťani, hinduisté, židé a buddhisté dohromady. Zároveň porušují základní práva svobod. Pokud nenastane reforma o naprosté asimilaci a přizpůsobení přistěhovalců, tak radikální muslimové jsou schopni zajít až ke genocidě obyvatel, protože základní stavební kámen jejich náboženství, dovoluje zabít kohokoli, kdo není muslim.

Tato problematika existuje ve větší míře mimo naši uzavřenou společnost EU. Neznamená to však, že se k nám tento problém do cesty nepřiplete. Odhoďme proto černobíle brýle, když svět je barevný a poznávejme svět ze všech úhlů, protože mi v něm budeme dále žít.Nemusíme se ihned zapojovat do aktivního politického života. Ale žijeme na území vlády lidu, demokracie, a tím více mi připadá smutné, když neznáme názory zastupitelů, protože oni jsou naše hlasy. Odrážejme se proto o zrcadlo demokratické politiky.

Nikola Svrčinová
Gymnázium Žatec
Žatec 
Ústecký kraj
Téma: EU v budoucnosti