K největší události ale došlo ještě za světla a to po šestnácté hodině na střeše panelového domu ve Varšavské ulici v pardubických Polabinách. Vznítila se tam opravovaná lepenková střecha na šestipatrovém domě. U události zasahovali takřka všichni profesionální hasiči ze stanice Pardubice. Dům musel být kvůli hrozícímu nebezpečí okamžitě evakuován. Navíc se na střeše v hrubém rozporu s předpisy nacházely dvě velké tlakové lahve, které by v případě rozšíření požáru ohrozily na životě jak nicnetušící zasahující hasiče, tak pravděpodobně i obyvatele okolních domů.

Požár střechy panelového domu v Polabinách. Právě se zde pokládala nová střecha.

Požáry ale nebyly jen záležitostí Pardubic. Na Holicku v té chvíli hasiči bojovali s požárem lesa v katastru obce Horní Jelení.

Jenže tím večer teprve začal. Hasiči zasahovali u řady drobných událostí. V Pardubicích to například byl chvíli po půlnoci požár trouby ve Štrossově ulici. S čarodějnickými ohni ale tolik problémů nebylo.

"Vzhledem k víkendovému nárůstu počtu požárů v přírodním prostředí, hasiči dohlíželi na vatry téměř na všech místech, kde docházelo k pálení čarodějnic v kraji. Na mnoha místech při samotném pálení dobrovolní hasiči ochlazovali okolí tak, aby nedošlo k rozšíření plamenů z vatry na okolní porost. Do 22.30 hodin nebyl na krajské operační a informační středisko hasičů oznámen žádný případ vzniku požáru po pálení čarodějnic," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Zbytečný výjezd zaznamenali hasiči rovněž po půlnoci do Jezbořic na Pardubicku. Z tamní čarodějnické zábavy někdo zavolal na operační dispečink hasičů, že se zdejší oheň začíná vymykat kontrole. Informaci nebylo možno zpětně ověřit, protože starosta obce, který pálení hasičům předem oznamoval, neslyšel kvůli společenské únavě a hlasité hudbě telefon. Až na místě hasiči zjistili, že oznamovatel zřejmě vtipkoval, protože nad již dohasínajícím ohništěm dohlíželi po celou dobu místní hasiči, jak bylo předem dohodnuto.

Vyražené zuby, rána půllitrem

Posádky záchranné služby se kvůli množství drobných incidentů pohybovaly doslova rovnou od případu k případu.Napilno měli ten večer také policisté a záchranáři. Prakticky celý večer se posádky sanitních vozů jen přesunovaly z místa na místo od povětšinou drobných případů. Vážnější výjimku snad tvořila jen rvačka v restauraci Pod Vinicí, kde se poprali dva muži. Údajně po déle trvajících provokacích se nakonec pustili do sebe. Výsledkem byla u osmnáctiletého mladíka tržná rána na hlavě způsobená úderem půllitru a vyražený zub na straně asi pětatřicetiletého muže. V ten samý moment došlo i na konflikt v diskoklubu Hobé u nádraží. Tam mělo dokonce dojít na použití nože. Zasahovat ale museli jen policisté, ke zranění nedošlo.

Hlídkový vůz pardubické policie ale také ten večer zažil krátkou honičku městem. Řidič osobního vozidla totiž odmítl uposlechnout pokynu k zastavení a zkusil policistům ujet. Netrvalo ale dlouho a pokus vzdal. Poté co policisté otevřeli dveře u řidiče, jim tento doslova vypadl z auta namol opilý a skončil na záchytné stanici.