Areál bude po oba dny otevřen od 10 hodin, sobotní program skončí ve 21 hodin, nedělní v 16:30 hodin. Podle pořadatelů festivalu je znát, že obliba těchto gurmánských akcí u veřejnosti stoupá.

„Za posledních šest let se zájem Čechů o dobré jídlo radikálně změnil. Nejen, že se Češi nebojí zkoušet různé hmyzí či molekulární speciality, ale rádi si pochutnají na exotice, jako je medvědí nebo hadí maso," uvedl ředitel Bosch Fresh Festivalu Petr Jirásek.
Podle něho jsou podobné akce výletem pro celou rodinu. I proto je součástí festivalu bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupí i známí kuchaři, jako třeba Zdeněk Pohlreich. Ten tyto gurmánské akce považuje za jeden z prostředků, jak se mohou lidé vzdělat 
v oblasti stravování.

FESTIVALY INSPIRUJÍ

„Tyto festivaly mají nezastupitelnou roli, protože Čechy inspirují a zároveň kultivují kulturu stravování. Za dobu své praxe pozoruji, jak se v posledních letech situace rychle mění, a Češi se nebojí experimentovat a poznávat nové druhy kuchyně," konstatoval šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Návštěvníci mohou díky festivalu na jednom místě vyzkoušet molekulární či hmyzí kuchyni nebo pivní a kávové speciality.