VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pardubický Ideon chystá největší gastro výstavu

Pardubice – Ve Společenském a výstavním centru Ideon se od čtvrtka 18. října do soboty 20.října uskuteční již 16. ročník největší východočeské gastro výstavy.

17.10.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Luboš Jeníček

První dva dny bude otevřena od 10 do 18 hodin, v sobotu do 16 hodin.
Výstavy se jako každoročně zúčastní řada firem z oboru gastronomie a potravinářství z celé České republiky.

Stejně jako v předcházejících letech budou moci návštěvníci obdivovat prezentace firem s gastro technikou, výrobců a prodejců masných výrobků, lihovin a nealkoholických nápojů, sýrů,  cukrářských potřeb. Budou zde zastoupeny i firmy s konopnými produkty, maďarskými specialitami, společnosti nabízející vybavení hotelů a restaurací, kvalitní nože, nerezové nádobí, džemy, čokolády, portská vína, čaje, vybrané druhy piva atd. Zajímavá bude jistě nabídka Originální italské školy pro přípravu pizzy.

Po celou dobu trvání výstavy Labská hotelová škola Pardubice zajistí bohatý doprovodný pódiový program, který nabídne ukázky moderní gastronomie, barmanskou a baristickou show, prezentaci vín, ukázky zdobení perníku a samozřejmě i nejmodernější trendy cukrářského zdobení.
Čtvrtý ročník Soutěže restaurací  se koná po celé tři dny výstavy. Soutěžit bude pět týmů. Soutěžní menu lze zakoupit. Hlavní surovinou bylo zvoleno králičí stehno. Týmy musí připravit také restaurační moučník s hruškou…

Návštěvníci mohou navštívit rovněž semináře k moderním  cukrářským trendům.
Hned ve čtvrtek se odehraje  2. ročník soutěže Kouzlení z perníku. Exponáty budou na výstavě k vidění do soboty.
Kromě populární výstavy Gastro bude Společenské a výstavní centrum Ideon hostit Pardubické vinobraní v sálech v přízemí, a to v pátek od 16 do 24 hodin a v sobotu od 10 do 24 hodin. (pad)

Autor: Redakce

17.10.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ekonom Pavel Kohout
1

Komentář Pavla Kohouta: Jak je tomu s eurem

Donald Trump, Emmanuel Macron a Theresa Mayová na sicilském summitu G7.
AKTUALIZOVÁNO
13

Víme, jak bolí Bataclan i Manchester, shodli se Mayová s Macronem

Příběhy falešných obětí z Manchesteru. Naletěl i slavný deník Daily Mail

Každá událost přináší nejen opravdové hrdiny a oběti. Už od nepaměti se rodí nepraví hrdinové, vítězové a poražení. Titanic měl své nepravé přeživší i nepřeživší. Sociální sítě umožňují lhářům ucházet se o pozornost. Také výbuch sebevražedného atentátníka v Manchesteru už zrodil na internetu neexistující oběti.

Zkasírovat hosta před každou cigaretou? I to může „přinést" protikuřácký zákon

Jste číšníkem v restauraci a host, který vypil třeba tři piva a jednu štamprli, se zvedne s tím, že si jde ven zapálit. Budete mu důvěřovat, nebo ho zkasírujete hned? I s takovými situacemi si budou muset v restauracích poradit poté, co začne 31. května platit protikuřácký zákon.

Kamiony pustoší silnice v okolí opravovaného tahu z Holic na Vysoké Mýto

Neustálý řev motorů, výfukové zplodiny, na silnici vyjeté koleje, trhající se krajnice. Tak to v těchto dnech vypadá v Jaroslavi na Holicku. Obec doplácí na probíhající rekonstrukci páteřního tahu I/35 z Holic na Vysoké Mýto. Přes Jaroslav teď proudí veškerá silniční doprava včetně kamionové.

Na Sicílii jednají státy G7. Venku je léto, v jednacím sále bude chladno

Všechno je jednou „poprvé". Pro amerického prezidenta Donalda Trumpa je toho tento týden „napoprvé" dost. První zahraniční cesta, první setkání s papežem, první jednání v NATO. Také setkání osmi světových ekonomických velmocí pod hlavičkou G7 je pro amerického politika první. Tentokrát se na něj vydal do Taorminy na Sicílii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies