Nejméně dostávali pracovníci z Karlovarského kraje. Republikový průměr byl meziročně o 2,7 procenta vyšší a činil 25.101 korun měsíčně. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického ú­řadu.

Řada lidí v kraji průměrné mzdy ani nemá. Za nekvalifikované pozice ve výrobě se platí mnohem méně. Například společnost Foxconn, která zaměstnává tisíce pracovníků, lidem ve výrobě dává průměrně 19.500 korun hrubého. Pracovníci v kancelářích včetně managementu mají v průměru 37.000 korun.

„Přeci jenom v tom Foxconnu jsou práce poměrně jednoduché pro nekvalifikovanou pracovní sílu, takže se nemůžeme divit, že jsou tam mzdy trošku pod celorepublikovým průměrem, proto je tam velký rozdíl mezi mzdou dělníků a mzdou kvalifikovanějších zaměstnanců," řekl ČTK odborář podniku Tomáš Formánek.

Poslední čtvrtletí loňského roku byly průměrné mzdy vyšší díky odměnám, které některé podniky pracovníkům dávají. Čtvrtletní výdělky meziročně vzrostly o tři procenta na 23.900 korun.

Jestliže výrobní firmy nemohou dávat dělníkům vyšší základní mzdu, snaží se zaměstnance motivovat odměnami. Například v textilce Svitap J.H.J. existoval příplatek za to, že pracovníci nechodili na kuřácké pauzy. Nakonec se ukázalo, že je výhodnější odměnit celý kolektiv za to, že plní normu, i když se jiným podnikovým divizím nedaří.

„Máme také příplatek za využití pracovní doby, jinými slovy, když není zaměstnanec nemocný, dostane navíc 1000 korun. Průměrná mzda je u nás 18.000 korun, okolo 20.000 korun mívají lidé, když jsou u nás déle a plní," řekl majitel firmy Jan Heřmanský.

Výrobce brzd pro lokomotivy nebo metro, společnost Dako CZ z Třemošnice, platí dělníkům průměrně 22.000 korun hrubého měsíčně, v celém podniku je hrubá mzda je o 2000 korun vyšší. Motivační bonusy má závod také, uvědomuje si totiž, že lidí s technickým vzděláním je nejen v regionu málo.

„Naši zaměstnanci mají týden dovolené navíc, nabízíme jim stravování, mají exklusivní podmínky na volání a nadstandardy při jubileích," řekl generální ředitel Milan Polák.