„Dcera ráno přinesla dvoje šaty, tatínek ukázal na ty, které se mu víc líbí, vzali jsme květinu a šli jsme," popsal první cestu do školy Ladislav Špiner, herec Východočeského divadla Pardubice. Spolu s Petrou Janečkovou zavedli ve čtvrtek poprvé do školní lavice svou dceru Karolínku.

Třída 1.B na Spořilově bude vpravdě herecká. Jen
o lavici vedle se totiž usadil Toník Němec – syn Milana a Moniky Němcových, které také můžete vídat na jevišti pardubického divadla.

„Přípravy byly celkem 
v klidu. Nejtěžší bylo naučit se manipulaci s aktovkou. Mladý s ní šel málem spát. Než se ráno oblékl, měl ji na zádech zase, pak zjistil, že se s ní ani do sedačky v autě nevejde a pak se i s ní na zádech usadil do lavice. Dalo by se říci, že se aktovka stala přirozenou součástí jeho těla," popsal nadšení malého školáka otec Milan.

„Musíme pouze vyladit ty chvíle, kdy má tu tašku nasadit a sundat," dodal.

Děti pardubických herců si nějaké stresy první den nepřipouštěly.

„První den byl super, přišel jsem jako dobrovolník. Domácí příprava byla podle časopisu. Třeba jsem se učil správně obtahovat tužkou obrázky. A sedět v lavici budu s Kryštofem, to je kamarád," řekl Toník Němec.

Nervozitu trochu přiznávala naopak třídní učitelka.
„První třídu mám počtvrté, ale pokaždé je to nové. Bude tu 27 dětí. Teď je čeká hlavně seznamování. Důležité je, aby se děti do školy těšily," přeje si jejich učitelka Lenka Pozděnová.