Tomu ale udělají radní už brzy přítrž. „Opravujeme Riegrovu ulici a tam byl automat na poplatky za parkování 
a vjezd do centra. Automat nám po rekonstrukci zbude, protože sem umístíme nový nižší, který lze obsluhovat přímo z vozu. Měli jsme dvě možnosti. Buď starý automat někde využít, nebo ho vyhodit. Jsme hospodárné město, proto jsme se rozhodli, že zpoplatníme parkoviště Na Bídě," uvedl poličský starosta Jaroslav Martinů.

Podle něho má rozhodnutí svoji logiku, a to z více důvodů. Řidiči na nedalekém parkovišti u pošty platí, ale u hradeb nikoliv. „A taky víme, že v ulici Na Bídě ráno zastaví mnoho aut a blokují parkoviště celý den. Doprava ve městě je opravdu silná, proto stání na vymezených parkovacích místech bude zpoplatněné 
a zbytek ulice zatím zdarma," vysvětlil starosta Martinů. Parkoviště je tak celý den obsazené a kdo potřebuje do centra, nemá šanci zde zaparkovat.

Takové problémy má například Eva Trávníčková. „Přijela jsem jen na otočku. Potřebuji vyřídit reklamaci a stejně musím zaplatit parkovné i za vjezd, protože u náměstí se během dne špatně hledá volné místo bez placení," stěžovala si řidička. A nebyla sama.

Za parkování zaplatí lidé v ulici Na Bídě již ve druhé polovině srpna. „Jakmile namontujeme do ulice parkovací automat, hned začneme vybírat. Není na co čekat," dodal k plánům starosta Jaroslav Martinů. Řidiči osobních automobilů zde zaplatí 10 korun za hodinu a 20 korun za vozy nad 3,5 tuny.