VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vařím, jen když jsem v práci, říká Láďa Hruška

Pardubice - Recepty si Láďa Hruška vybírá sám. Inspiraci hledá především na internetových diskuzních fórech nebo zahraničních videoblozích.

10.12.2014 3
SDÍLEJ:

Kuchařka Ládi Hrušky trhá rekordy v prodeji.Foto: DENÍK/Karel Pech

Říká si gurmánský experimentátor a jeho kuchařka se prodává stejně dobře jako příběhy Harryho Pottera. Řeč je o LÁĎOVI HRUŠKOVI, jehož recepty jsou známé z televizní obrazovky. V hlavní zpravodajské relaci televize Nova začínal jako řadový reportér, k vaření se poprvé dostal jako potravinový inspektor Televizních novin.

S podtitulem Levně a chutně vydal letos kuchařku, ve které lze najít recepty třeba na smaženou tlačenku nebo domácí pribinák. V pondělí pak tento bestseller podepisoval svým fanouškům v pardubickém knihkupectví Papyrus.

Východní Čechy pro něj nejsou neznámé, jelikož pochází z Městce Králové a v Hradci Králové studoval pedagogickou fakultu, do Pardubic pak jezdil na terénní cvičení z botaniky.

Začít v Televizních novinách představovat recepty byl váš nápad?
Na rozdíl od potravinového inspektora to nebyl můj nápad. Impulz vzešel od vedení redakce. V první moment jsem řekl, že žádají nepravou osobu, jelikož nejsem kuchař a ani moc často nevařím. Kývl jsem na to s tím, že nebudu v roli kuchaře ale toho, kdo zkouší recepty. Moji podmínkou bylo, že si budu recepty vybírat sám.

Než jste začal vařit v televizi, vařil jste si aspoň doma?
Moc jsem si doma nevařil a nedělám to ani teď. Já vařím, jen když jsem v práci. Podobně to mají i profikuchaři, kteří navíc ani nejsou náročnými strávníky. Jak jsou z práce toho jídla nabažení, tak jim pak doma stačí třeba ohřátý špekáček s rohlíkem.

Jakým způsobem si vybíráte recepty, které pak divákům prezentujete?
Řídím se intuicí. Recept mě musí nadchnout. Nepíši si žádný scénář, při natáčení říkám, co mě napadne. A to mě na tom právě baví. Recepty si aktivně vyhledávám na internetu. Jsem přihlášen snad na všech diskuzních fórech o vaření. Hodně čerpám inspiraci také ze zahraničních kuchařských videoblogů. Pak si nechám recepty doporučit třeba v hospodě.

Napadlo vás, že bude mít vaše kuchařka takový úspěch?
Tušil jsem, že bude žádaná, protože si diváci psali o knihu mých receptů. Těší mě, že se kniha stala oblíbeným vánočním dárkem.

Kromě velkého počtu fanoušků máte i řadu odpůrců. Jak se s negativními ohlasy vyrovnáváte?
Každý má právo na svůj názor a já ho nikomu neberu. Nebráním se diskuzi, pokud jsou k ní moji kritici svolní. Někdy to opravdu dopadne tak, že i oni nakonec uznají můj styl. Já skutečně nejsem konkurence profikuchařů, ani nenabádám lidi, aby nejedli v restauracích. Já si také rád zajdu na kvalitní jídlo do restaurace.

Autor: Lukáš Dubský

10.12.2014 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Úsměvy a objímání jen pro fotografy. Mayová s Junckerem se ještě mnohokrát střetnou kvůli brexitu a bude to zřejmě tvrdé.
2 8

Brexit: Mayová odmítla striktní pravidla EU, pro Brity chce volný pohyb

Ilustrační foto.
1 8

Účet koaličních náletů na Islámský stát: za tři roky zemřelo už 352 civilistů

V Německu zatkli švýcarského špióna. Mohl sledovat daňové vyšetřovatele

Německá policie zadržela ve Frankfurtu nad Mohanem špiona. Státní zástupce uvedl, že občan Švýcarska je podezřelý z toho, že od „roku 2012 pracoval pro zpravodajskou službu cizí země".

Pořád se cítím jako ten kluk ze mlejna, říká herec Václav Helšus

/ROZHOVOR/ Václav Helšus nedávno oslavil 70. narozeniny. Kulaté jubileum nebylo jediným důvodem k rozhovoru.

Ukrajina zahájila stavbu obří hráze. Na Krym dál nepoteče voda

Úřady Chersonské oblasti na Ukrajině zahájily stavbu velké hráze, která by měla uzavřít přítok vody z Donu dál do Severokrymského kanálu a dál na Krym, který byl po volbách v roce 2014 připojen k Rusku. Kvůli okupaci této oblasti byly proti Rusku zavedeny ekonomické sankce.

Glyfosát? Povolujeme jej, sdělila Unie. Zemědělce to potěšilo

Herbicidní látka glyfosát, která se používá například na hubení plevele, není rakovinotvorná a zemědělci ji mohou dál používat. Definitivně to potvrdila Evropská agentura pro chemické látky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies