Svoje vyjádření také vydala samotná obec Obora. Kletečkovi ale nesouhlasí s komentáři, které měla vyslovit starostka Dana Lesak. Dokonce poukazují na možné vyhrožování.

„Koncem května jsme se dostavili na obecní úřad, abychom si převzali odpověď na naše žádosti podle zákona 106 o svobodném přístupu k informacím," uvedli Petra a Josef Kletečkovi. „Starostka vydala neformální sdělení, které jsme ale odmítli převzít, protože se nejednalo o oficiální stanovisko obce. Protože jsem toto neformální sdělení odmítl převzít, starostka je umístila na web obce," dodal Kletečka.

To se manželům nelíbilo a při následném hovoru s představitelkou obce měla starostka říct, že se s Kletečkovými potká u soudu v Německu. „Vyhrožovala nám, že pokud poškodíme jméno její firmy, setkáme se u soudu v Německu a že vymahatelnost práva je tam úplně jiná. Řekla, že ona má dvě vysoké školy a my, že jsme nic nedokázali," popsali Kletečkovi s tím, že člověk, který zastupuje obec, by neměl nikomu takhle vyhrožovat.

Jak Deníku řekla starostka Obory Dana Lesak, s Kletečkovými jsou prý letité problémy. „Už jsem podepsala smlouvu s advokátem, budu všechno řešit přes soudy. Nejednalo se o žádné vyhrožování, jen upozornění. Napadají mne, napadají všechno, co se jich týká, informace převracejí. Obec dala k jejich žádostem vyjádření a v současné době je na stavebním úřadu v Tachově, jak se s připomínkami dále vypořádá," vyjádřila se starostka.

Ta je připravena z pozice představitelky obce podat na uvedené občany oznámení pro šíření poplašné zprávy.

„Všude říkají, že voda v obci je závadná, přitom my máme všechna potřebná povolení a rozbory, které říkají pravý opak. Voda v žádném případě závadná není," dodala s tím, že obec hodlá v příštích letech budovat nový vodovodní systém, který by měl vyřešit letité problémy s dostatkem pitné vody v obci.