Nejsilnější sbor vytvořili tradičně Plzeňané na náměstí Republiky. „Chodíme sem pravidelně, je tu výborná atmosféra," pochvalovali si starší manželé Dvořákovi, kteří se před zpíváním posilnili a zahřáli svařákem. Naopak úplně poprvé si koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán přišel veřejně zazpívat Petr Kolář z Plzně. „Jsem zvědav, jestli rekord padne," nechal se slyšet před zpíváním.

Hned za krajským městem byla účast nejlepší v Přešticích, kam dorazilo 1019 lidí.

Ve Stříbře se tentokrát nezpívalo před radnicí, zpěváci se sešli na prostranství u Třináctého poledníku. „Přišli jsme si sem s naší rodinou zazpívat, protože máme koledy rádi. Přijde mi skvělé, že to vytrhne mnoho lidí z každodenního stereotypu a mají čas se zamyslet a zastavit," řekla Deníku Jana Bušková, jedna ze 143 evidovaných pěvců.

V samém srdci rázovitého Chodska, na náměstí Míru v Domažlicích, se pod vánočním stromem sešli promrzlí, ale veselí návštěvníci. Zazpívaly jim pěvecké sbory i sólisté, chybět nemohl ani domažlický ponocný Roman Holub se svou lucernou, halapartnou a volským rohem. Právě ponocný tradičně odstartoval již páté společné zpívání koled - zazpíval společně s Domažlickými svou nábožnou píseň a zatroubil na roh do všech čtyř světových stran. Poté se již chodskou metropolí rozeznělo šest stovek hlasů zpívajících koledu Nesem vám noviny.

"Jsme tu moc rádi, nenechali bychom si zpívání koled ujít ani náhodou," nechala se slyšet Romana Hulíková, která si na domažlické náměstí přišla zazpívat koledy společně se svými dvěma dětmi. "Chodíme sem zpívat už čtyři roky, je kouzelné, když tolik lidí zpívá společně pod rozsvíceným stromkem. Má to tu správnou vánoční atmosféru," dodala.

Na Klatovsku se zpívalo na náměstích v Sušici a v Klatovech. Do Sušice si přišlo zazpívat koledy 779 obyvatel ze Sušicka, v Klatovech na náměstí Míru se sešlo 557 zpěváků od nejmenších po nejstarší. „Přišli jsme si sem do Klatov zazpívat už podruhé. Je to moc hezká akce a může to být i hezká tradice, Jen jsem čekala, že tu bude víc lidí," řekla Zdeňka Šindelářová z Klatov, která s sebou na náměstí přivedla i svoji malou vnučku. Atmosféra byla úplně vánoční, padal sníh, náměstím voněl punč a svítil stromeček.

Tečku za zpíváním koled v Hrádku u Rokycan udělal několikaminutový ohňostroj. Byl oceněn potleskem stejně jako předchozí informace, že se tu letos zapojilo 426 zpěváků. „Je sice zima, ale vůbec mi to nevadí. Na jarmarku jsem něco nakoupila a teď už jen čekám na signál," uvedla Sabina Masaryková z Rokycan. O tři kilometry dál v Mirošově se lidem do centra příliš nechtělo. Organizátoři jich tu napočítali přes osmdesát.

Díky Deníku si koledy zazpívala celá republika, sborový zpěv se nesl hned 82 městy a obcemi, a dokonce i za hranicemi. Vánoční písně zazněly v pěti německých městech, mezi nimiž nechyběl například Mnichov.

Kolik lidí zpívalo

Plzeň, nám. Republiky 3182
Přeštice 1019
Sušice 659
Blovice 628
Domažlice 601
Klatovy 557
Hrádek u Rokycan 426
Spálené Poříčí 357
Chlumčany 327
Kasejovice 304
Bělá n. Radbuzou 293
Plzeň-Slovany 150
Stříbro 124
Mirošov 83
CELKEM: 8710 lidí