Jediným, kdo se osobně od energetiků v této ulici s předstihem o všem dozvěděl, byl správce budovy čp. 265, ve které sídlí okresní správa sociálního zabezpečení, úřad práce, finanční úřad a několik lékařských ordinací. Předem ohlásil uzavření úřadoven pro dny 15. a 16. července, následně ještě 26. července. Ostatní v ulici neměli o výpadku dodávek ani potuchy. Kolem půl osmé ranní byla bez proudu celá ulice.

„Je to velký problém. Ráno jsme přišly do práce ve čtyři hodiny, rozpekli jsme v peci pečivo. Nyní, když přestala jít elektřina, nejde nám pokladna, chladírna se zákusky, prostě nic. O tom, že nepůjde elektřina, nám nikdo neřekl. Bývalo zvykem, že nás informovali i v případě, že elektřina nešla jen dvě hodiny," řekla nám krátce po 8. hodině Hana Konrádyová z prodejny chleba a pečiva.

„Máme obavy, jak vše prodáme. Zákusky budeme muset převézt jinam, když neběží chladírna. Pokud elektřina nepůjde, budeme vracet neprodané zboží a budou velké ztráty. Zatím píšeme každou prodanou položku na papír, problém je v tom, že známe u zboží kódy, ceny ale zobrazuje pokladna. Jen abychom neprodělaly," tvrdila s obavami její kolegyně Hana Kobesová.

Na suchu, navíc se zákaznicí s nabarvenou hlavou se ocitla i kadeřnice, která sídlí v průjezdu poblíž prodejny pečiva. „Když přestala jít elektřina, volala jsem na elektrárny, kde mi řekli, že mám číst upozornění na sloupech. To mi ostatně sdělili již v minulosti. Mám objednané zákaznice od rána do večera a bez elektřiny jsem tady zbytečná," uvedla Jaroslava Šestáková.

Kvůli výpadku elektrického proudu nemohla otevřít ani banka. „Nevěděli jsme, že nepůjde elektřina. Vypadá to, že nebudeme dva dny fungovat. Byli jsme zvyklí, že nám to z elektráren chodili říkat," řekl Deníku Petr Pelnář z pobočky Raiffeisenbank.

Necelou půlhodinu poté elektřina ´naskočila´ a opět ´vypadla´, aby tak učinila ještě několikrát.

„V 8.48 hodin byla na náš dispečink nahlášena porucha, již naši technici začali odstraňovat, což se podařilo v 9.45 hodin, kdy zajistili náhradní napájení. Byla to jen shoda náhod, neboť avizované vypnutí se týká sousední trafostanice," sdělil na dotaz Deníku mluvčí ČEZ Martin Sobotka. „Podoba oznámení o přerušení dodávek proudu je dána zákonem a provádí se výlepem v místě. Zákazníkům s velkoodběrem ji oznamujeme dopisem," doplnil mluvčí.

Přerušení dodávky elektřiny se pro dny 16. a 26. července týká pouze části levé strany ulice Msgre B. Staška ve směru od domažlického náměstí.