Mnozí sem také zajíždějí na delší čas s karavany. „Začátek sezóny je z návštěvnického hlediska dobrý," konstatovala provozovatelka Jiřina Skleničková. Posteskla si, že chtěli tuto sezónu zahájit také s novými WC, ale namísto toho stále čekají na územní rozhodnutí. „Už je to pět let," dodala.

Pro návštěvníky připravili hřiště na beach volejbal, přidali pingpongový stůl a také zbrusu novou službu pro vodáky. S loděmi je buď vyvezou proti proudu minibusem do místa, odkud splouvají zpět, či pro ně naopak dojedou tam, kam dorazí po proudu. „Pokud jde o vodu, stav je nižší, ale lodí řeku pořád sjíždí dost," konstatovala Skleničková. Nabídka občerstvení je zajištěná a je možné objednat si i hotová jídla.

Kousek výše po proudu, ve Zvíkovci u mostu, nám provozovatel Vladimír Žitek sdělil: „Máme tu dvě čtyřlůžkové chatky, lidé sem kromě toho jezdí se stany. Velký nápor čekáme od středy. Občerstvení jsme zajistili a ti, co si s sebou nevezou lodi, mohou si je tu půjčit."

Plno mají i ve voldušském kempu Veselý Habr, který se rozkládá u rybníka. „Lidé se tam sice koupají, je to ale na jejich uvážení. Nejde o ošetřovanou a sledovanou vodu," řekla správkyně Dana Černá.

Na své si ale přijdou rybáři, protože majitel vodní plochy Rybniční správa J. C. Mannsfelda poskytuje povolenky k chytání. Koupání pro děti je zajištěné formou dvou nadzemních bazénů. Pro malé hosty má kemp nově i veliké lákadlo v podobě mini zoo tvořené ovečkami, beránkem a malým plemenem koz.

Co se ubytování týče, v této rekreační lokalitě je vedle přespávání ve vlastních stanech zájem hlavně o chatky, pravidelně sem ale dorazí i řada motoristů s karavany. „Není výjimkou, že v těch se pak střídají členové rodiny po celé léto. Hodně si s sebou teď vozí kola a využívají cyklostezek v okolí," uvedla Černá.

Pochlubila se také faktem, že kromě vlastního kuchtění mohou návštěvníci volit i nabídku konzumace hotových jídel, která se podávají formou snídaní, obědů a večeří. „To je pro mě ideální. Stát u plotny i o dovolené nehodlám," podotkla v místní restauraci si pochutnávající Marie Kubínová.

Paní Eva z Prahy nám zase uvedla, že jejich cílem je poznávání okolí. Tomu podřizují i stravování. „Buď si něco rychlého uděláme po návratu, nebo jíme někde cestou," informovala.

Častým cílem bývá také nedaleký Intercamp Habr. Předseda tělovýchovné jednoty, jež objekt vlastní, Stanislav Pořízek sdělil, že vytíženost zařízení je letos dobrá. Voda v rybníce je kvalitní a návštěvníci spokojení.

Lidé už míří také do autokempu u ejpovického jezera. „V sezóně sem kromě Čechů jezdí třeba i Holanďané na kolech," zmínil majitel Stanislav Šneberger. Hosté mohou kromě pěkného koupání využít hrací plochy nebo přístřešek na stolní tenis. Nově je letos otevřený i obchod se smíšeným zbožím.