Těmito místy prochází opilí návštěvníci barů a restaurací v okolí. „Je to opravdu hrozné, nedá se pořádně vyspat. Když jsou jednou do roka Chodské slavnosti, tak to přetrpíme, ale teď v poslední době je randál v noci téměř každý víkend," popsala jedna z obyvatelek centra města.

„O minulém víkendu jsme zaznamenali vandalismus, kdy byly rozbité vývěsní štíty a reklamní tabule. Kamery městské policie zachytily viníky. Jsou to tři letošní maturanti. Rozhoduje se, zda bude podáno trestní oznámení," uvedl místostarosta Karel Štípek, do jehož kompetence spadá i dohled nad městskou policií.

Na rozbitých reklamních zařízeních a laku aut vznikla zhruba desetitisícová škoda. „Ve spolupráci s Policií ČR bude městská policie vykonávat častěji kontroly v podnicích, bude se kontrolovat, zda obsluha nenalévá mladistvým a podobně," popsal Štípek.

Kamera městského systému bude i nadále tuto lokalitu monitorovat. „Pokud se situace ani tak nezlepší, ještě více posílí městská policie víkendové služby," dodal místostarosta.

V pravomoci městské policie je udělování blokových pokut za rušení nočního klidu a případný převoz podnapilých výtržníků na záchytnou stanici. „Je to neúnosná situace. Buď se osvědčí zásahy městské policie a situace se zklidní, nebo může dojít i k tomu, že připravíme městskou vyhlášku, která omezí noční provoz barů určitou zavírací hodinou," varuje starosta Miroslav Mach.