Centrum v sousedství zámku Kozel provozuje občanské sdružení Asociace pro pomoc handicapovaným dětem. Na speciálních židlích, o nichž je řeč, mohou sedět děti, které jinak kvůli svému postižení bez trvalé opory sedět nedokážou.

Pořízení židlí měl napomoci benefiční koncert Andílci pro Hájek, který se konal 18. května v Plasích. Výtěžek byl sice slušný, ale nestačí. „Podařilo se vybrat 38 090 korun," řekla Deníku Lenka Šiková s tím, že jedna židle vyjde na šedesát dva tisíc korun. „A tato částka je už po slevě, kterou nám slíbil jejich výrobce," podotkla.

Sdružení sice v pátek dostalo od plzeňského obchodu s železářským zbožím dvacetitisícový šek, ale ke korunám na židle jej přidat nemůže. „Šek je určen k nákupu přímo od této firmy, což samozřejmě využijeme. Židle nejsou to jediné, co potřebujeme, ovšem jsou důležité. Jednu máme, ale potřebujeme alespoň dvě, aby se děti nemusely střídat," pokračuje Šiková.

K židli nepomůže ani charitativní golfový turnaj házenkáře Filipa Jíchy, který se uskuteční 21. června v Dýšině. „Výtěžek z něj použijeme na stavbu výtahu, což je další velice nutná věc. Už jsme na něj dostali příspěvek od tenistky Andrey Hlaváčkové, teď pomůže Filip Jícha. Po každém z nich pak pojmenujeme jednu zastávku výtahu - U Andrey a U Filipa," plánuje.

Zbylé peníze se tedy pokusí sehnat opět Andílci - plzeňský dětský sbor, patron Hájku. Stane se tak na akci Music of the Night, která se bude ve stejný den jako golfový turnaj konat v areálu plzeňského Kalikovského mlýna. Sbormistryně Andílků, Miniandílků a souboru Vavřínek, sopranistka Jana Marie Kateřina Korbelová, v těchto dnech horečně shání další a další sponzory večera. „Čím více jich bude, tím více peněz pak budeme moci dětem z Hájku věnovat," říká.

Na druhém ročníku akce, jež se tentokrát ponese v rockovém duchu, vystoupí i Marek Ztracený a další. „Snad to pomůže," přejí si všichni.