Do herny u hlavního autobusového nádraží známé jako ´Tři devítky' se lupiči vydali deset minut před půl šestou ráno,  oba dva maskovaní v obličeji kapucí a šátkem, jeden z nich navíc černými brýlemi. Starší z mužů přistoupil před jednoho z hostů podniku a s namířenou plynovou pistolí ho vyzval, aby si si lehl na zem a vydal mu peníze.

Celé dramatické přepadení však vzalo brzy za své - host se prostě rozhodl, že lupičům žádnou hotovost nevydá, a oba muži z herny utekli s nepořízenou. Kýžený lup se jim tak do rukou nedostal, zato ruka zákona na ně brzy dosáhla.

Ihned po ohlášení loupežného přepadení vyjely na místo policejní hlídky. Kriminalističtí technici ohledali místo činu a zajistili stopy, kriminalisté provedli šetření  přímo v herně a poté začali po pachatelích intenzivně pátrat.

„Kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice pracovali pečlivě a systematicky a nakonec se jim podařilo oba pachatele vypátrat," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Ukázalo se, že se na přepadení společně dohodli dva mladí muži - jeden dvacetiletý a druhý sedmnáctiletý.

„Ve středu zahájila policejní komisařka trestní stíhání dvacetiletého a sedmnáctiletého muže jako obviněných ze spáchání trestného činu loupež a podala státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby," informovala mluvčí.

Státní zástupce však návrh vazby neakceptoval, a obviněný muž je proto stíhán na svobodě. „Pachatelům nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let," poznamenala Brožová.

Obsluha herny se k incidentu vyjádřit nechtěla. Slečnu Radku, která kolem lokálu chodí do sousedního kadeřnictví, však prý podobná situace nepřekvapuje. „Vůbec se nedivím, že se něco takového stalo zrovna tady," prozradila svůj názor. „Je to dost pochybný podnik, do kterého bych ani nepáchla," dodala.