Velké pozdvižení vyvolala ve čtvrtek v noci rvačka mezi Čechem a cizincem, k níž došlo na zahradě jednoho z domů v Dýšiné, který má sloužit jako ubytovací zařízení. Podle informací Deníku mezi silně podnapilými muži nejprve došlo k slovní rozepři a poté se dvojice začala vzájemně napadat. Osmadvacetiletý muž se celou situaci rozhodl vyřešit tím, že si na cizince vzal sekyru a začal ho s ní ohrožovat. Třiapadesátiletý cizinec i se svou přítelkyní utekl do svého pokoje, kde se před útokem Čecha rozhodl ukrýt. 

Mladší muž se do pokoje chtěl mermomocí dostat, a tak začal sekyrou do dveří bušit. Během toho ovšem došlo ke zranění přítomné ženy, která skončila s poraněnou rukou v nemocnici, z níž byla ještě v noci propuštěna. Celou situaci tak nakonec vyřešili až přivolaní policisté. "Na místě jsme zadrželi dva muže. Oba byli ve vysokém stádiu opilosti a bylo jim naměřeno kolem 2 promile. Teprve v pátek byly zahájeny výslechy," potvrdila událost policejní mluvčí Hana Štefflová. 

Podle policejní mluvčí již policie zahájila úkony pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a porušování domovní svobody.